Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Ayvalık Belediyesi’ne 6 Kasım Salı günü operasyon düzenledi. Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Fen İşleri Müdürü S.A. ve Alım Satım Müdürü R.K. ile belediyeye iş yapan 3 müteahhit gözaltına alınarak Ayvalık Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bugün sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Türközen, verdiği ifadenin ardından mahkemeye sevk edilmeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Türközen, adliye binasından ayrılarak, Ayvalık Belediyesi’ndeki makam odasına geçti.

"OPERASYONLAR MUHALEFET PARTİ BELEDİYELERİNE"

2010 yılından bu yana süregelen bir davanın uzantısı olarak operasyon yapıldığını söyleyen Türközen, “Bu konu ile ilgili ifade verdim. Savcılık tutuksuz yargılanma kararı verdi" dedi. Gözaltına alınan diğer kişilerin sorgusunun sürdüğünü ve anların da serbest kalacağına inandığını anlatan Hasan Bülent Türközen, şunları söyledi:

"Her yerde bu tür soruşturmalar oluyor. Ancak bu kez kantarın topuzu biraz kaçmış gibi görünüyor. Belediyelerin bu sıkıntılarının aşılması için yerel yönetimler bakanlığı kurulması gerektiğini yıllardan bu yana söylüyoruz. Ancak böyle bir bakanlık kurulmadı. Yadırgadığım nokta operasyonların muhalefet partilerine mensup belediyelere yoğunlaşması. Operasyonların politik ağırlıklı olduğunun bir göstergesi gibi duruyor. Bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmeli. Ben şu an görevimin başındayım. Yapılan bu operasyon bizim hizmet aşkımızı kırmayacak, aksine daha çok bileyecektir.”

Başkan Türközen, operasyon süresince kendisine destek vermek için Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Türközen’in yanına gelen Küçükköy Belediye Başkanı CHP’li Mesut Ergin ile Altınova Belediye Başkanı CHP’li Asım Sürer, 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.



AE(İÖ/AK)