Bostancı’da 6 Haziran 2012'de meydana gelen olayda birlikte oturan 31 yaşındaki E.K. ile 29 yaşındaki M.İ. adlı kadınlar polise başvurarak tanımadıkları biri kadın iki kişi tarafından gasp edildiğini ileri sürdü. Poliste ifade veren kadınlar, eve gelen biri kadın iki kişinin ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra 4 cep telefonu ile 1500 lira parayı alarak kaçtığını söyledi. Mağdurlardan E.K., “İçeri girdikten sonra bizim ellerimizi ve ayaklarımızı bağladılar. Dövdüler. Daha sonra cep telefonu ve paralarımızı aldıktan sonra bıraktılar. İplerimizi zorlukla çözerek polisi aradık.” dedi.

GASP EDİLEN TELEFON ESKİ SEVGİLİDE ÇIKTI

Gasp Büro Amirliği tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis zanlıları yakalamak için harekete geçti. Gasp edilen cep telefonlarının izini süren dedektifler bu telefonu kullanan D.T. isimli kişiye ulaştı. D.T.’nin telefonu aldığını söylediği Bekir K. polis tarafından gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Bekir K. “E.K. benim eski sevgilimdi. Benden ayrılmıştı. Tekrar bir araya gelmek istemiyordu. Ben de arkadaşım olan Fırat C.'yi evine giderek ona bir ders vermesini istedim. Ama gasp edin demedim.” dedi. Bunun üzerine polis Fırat C.’yi aramaya başladı. Ancak Fırat C.’nin bir başka suçtan yakalanarak tutuklandığı ve Manisa Cezaevi'nde bulunduğu öğrenildi. Olay sırasında Fırat C.’nin yanında bulunduğu öğrenilen Melek P. ise polis tarafından yakalandı.

KADIN GASPÇI YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Melek P.’nin daha önceden uyuşturucu bulundurmak suçundan polise geliş kaydı olduğu öğrenildi. Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen E.K. ile M.İ. kendilerini gasp eden Melek P.’yi teşhis etti. Melek P. ise iddiaları kabul etmeyerek eve gittiğini ancak gasp yapmadığını söyledi.

Poliste işlemleri tamamlanan Bekir K. ile Melek P. adliyeye çıkarıldı. Şüpheliler mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(BB)