Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Barbaros Mahallesi'ndeki 52'nci Sokak'ta akşam saatlerinde meydana geldi. Evinin altında parfümeri dükkanı çalıştıran Murat Ünverdi, alışverişe gelen M.D., ile arkadaşlık kurup görüşmeye başladı. Yaklaşık bir yıl boyunca duygusal yakınlık kurduğu M.D., evlenmek isteyen Ünverdi, ailesini gönderip genç kızı istetti. Kızının yaşının küçük olduğunu söyleyen 53 yaşındaki A.D. ise, Ünverdi ailesinin isteğini geri çevirdi.

Murat Ünverdi ile görüşmeyi sürdüren M.D.'nin ilişkisini bitirmesini isteyen ailesi de, kızlarını amcasının oğlu Müslüm D., ile evlendirmeye karar verdi. Amcasının oğlu ile evlenmek istemeyen M.D., aynı sokakta oturan Murat Ünverdi'den kendisini kaçırmasını istedi. Öğle saatlerinde ailesinden habersiz evden çıkan M.D., Murat Ünverdi'nin işyerine geldi. Murat Ünverdi, genç kızı işyerinin üstündeki evine çıkartıp sakladı. Kızının evden kaçtığını fark edip aramaya çıkan baba A.D., oğlu ve yeğeni Müslüm D., ile Murat Ünverdi'nin evine geldi.

M.D.'nin öfkeli yakınları, kızlarını bulmak için eve girmeye çalışırken, Ünverdi'nin engel olması üzerine tartışma çıktı. Tartışma daha sonra taş ve bıçağın kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Müslüm D., elindeki bıçağı Murat Ünverdi'nin sol göğsüne sapladı. Kalbine isabet eden bıçakla Murat Ünverdi ağır yaralanırken, ağabeyi Necmi Ünverdi sol kolundan bıçakla, anne Havle Ünverdi ise arbede sırasında başına isabet eden taşla hafif yaralandı. Yaralılar, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Murat Ünverdi doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. 

Cinayet üzerine harekete geçen cinayet bürosu ekipleri, kısa sürede Müslüm D., baba A.D., oğlu M.D.'yi yakaladı. Üç şüpheli, cinayet büro amirliği'ne, yaşı küçük M.D. ise çocuk şube müdürlüğüne götürülüp ifadesine başvuruldu. Emniyette ifadesi alınan M.D'nin, "Ben Murat'ı seviyordum. Ailemden beni istedi. Babam yaşımın küçük olduğunu söyleyip vermedi. Ama amcamın oğlu Müslüm de beni istiyormuş, o talip olunca evlendirmeye karar verdiler. Ben Müslüm'ü istemiyordum. Bu yüzden de Murat ile görüşüp kaçtım" diye ifade verdiği öğrenildi. 

Olayın namus meselesinden kaynaklandığını ileri süren Müslüm D., Murat Ünverdi'nin genç kızı zorla kaçırdığını ileri sürüp, "Aramaya gitmiştik, bize saldırdılar. Kavga çıktı, bıçakla kendimi savundum" dedi. Kızının kaçırıldığını ileri süren baba A.D., "İstediler vermedim. Amcasının oğluyla evlenecekti. Kızımı zorla kaçırdılar. Almaya gittiğimizde bize saldırdılar. Böyle olmasını istemezdim" ifadesini kullandı. Ailesinin yanına gitmek istemediğini söyleyen M.D., ifadesinden sonra İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'ne yerleştirildi. 



FK (YB/RT)



M.D: Melek Dağ 

A.D: Abdulcelil Dağ

Müslüm D: Müslüm Dağ