Sergiye Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Hürriyet Gazetesi Temsilci Yardımcıları Şükrü Küçükşahin ve Uğur Ergan, Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu ile sanatseverler katıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, serginin Ankara’da sanat hayatına her yıl araladığı kapının son derece önemli olduğunu belirterek, “Bu karikatür sergisi açılışlarına daha önceki iller de yaptığım görevlerimde de tanık oldum. Bunu şans sayıyorum. Felsefi temelleri 15. yüzyılda atılmış bir sanat dalı, özelikle insanların düşündüklerini net ifade etmelerini sağlıyor. O nedenle bu sergi çok büyük bir anlam ifade ediyor” dedi.

Candan Fetvacı ise yaptığı açıklamada, “Bu sergiyle 29 yıldır tüm dünya sanatçılarına kendilerini ifade etme olanağı tanıdık. 130 ülkeyle sürekli iletişim halindeyiz. Arşivimizde 70 bin karikatür oluştu. Uluslararası bir görevimiz var. Kalite her yıl yükseliyor. Karikatürlerimiz her sene dünyada olanları yansıtıyor. Bu sene karikatürlere Arap Baharı damgasını vurdu” diye konuştu.

80 ülkeden 944 sanatçının 2 bin 945 karikatür ile katıldığı serbest konulu yarışmanın birincilik ödülüne; Doğan Arslan ile İranlı Javad Alizadeh, ikinciliğe Sırbistan’dan Vladimir Stankovski, üçüncülüğe Polonya’dan Pawel Kuczynski layık görülmüştü. Yarışmada iki birinciye de 8’er bin dolar ikinciye 5 bin dolar, üçüncüye 3 bin 500 dolar, başarı ödülü sahibi 11 kişiye de 500’er dolar ödül verilmişti.

Sergi 15-29 Kasım tarihleri arasında Kavaklıdere D&R’da gezilebilecek.

ÜK(ÜK/SSA )