Balıkesir'de üretim yapan İvrindi İmalat Sanayi tarafından gerçekleştirilen ayakkabı zinciri, Gaziantep'te düzenlenen 14'üncü Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı'nda (GAPSHOES) tanıtıldı. Karlı-buzlu yollarda ve kaygan zeminde düşme riskinden kurtaran ayakkabı zinciri, tıpkı bir galoş gibi ayakkabıya monte ediliyor. Zincir, bugüne kadar üretimi gerçekleştirilen benzerlerinin aksine çivi kullanılmadan ve vücuda zarar vermeyen bir tasarımla üretildi.

AĞRI YAPMIYOR

İvrindi İmalat Sanayi şirketinin ortağı Murat Bilican Karaman, tüm dünyada tasarımına uğraşılan ve bugüne kadar istenilen düzeye ulaşılamayan ayakkabı kar zincirinde yeni bir model ürettiklerini söyledi. Ayakkabı zincirinde piyasada sıkıntı yaşandığını görerek harekete geçtiklerini belirten Karaman, "Dünyada endüstriyel üretimi yapılan metal zincir modeli 6 adettir. Ayakkabı kar zincirini 4 yıl önce icat ettik. Ancak üstün özelliklerle donatılan ve kuru zeminde bile vücuda rahatsızlık vermeden yürüme imkanı sunan ayakkabı zincirinde seri üretime geçerek ocak ayı başında 'İvrindi Ayakkabı Kar Zinciri' adıyla piyasa sürdük. Bu zincirin en büyük özelliği tutunmayı daha iyi sağlarken, çivili modellerde olduğu gibi vücutta ağrı yapmıyor" dedi.

Çiftini 15 liraya sattıkları ayakkabı kar zincirinden yurt dışından da talep aldıklarını belirten Karaman, yeni bir marka çalışmalarını da sürdürdüklerini anlattı.