Akhisar’da Türk sanat müziği korolarında keman sanatçısı olarak yıllarca görev yapan ayakkabı tamircisi Nejat Özler, ünversiteye hazırlanan Selda Eroğlu ile ilköğretim okulu öğrencisi İlkem Ergin’e, işyerinde keman dersleri veriyor. Keman çalmaya merakının babasının ayakkabı tamircisi dükkanında çırak olarak çalıştığı dönemde başladığını belirten Özler şunları söyledi:

"Bizim dükkanın yanında açılan camcıdan zaman zaman keman sesleri geliyordu. Bir gün dayanamayıp camcıya gittim. Sonradan Barış Manço’nun dayısı olduğunu öğrendiğimiz Uğur Yüzbaşıgül’e keman çalmasını öğrenmek istediğimi söyledim. Beni kırmadı ve notalarla keman dersleri vermeye başladı. Bıkıp usanmadan yıllarca ders verdi. Şimdi ben de keman çalmak isteyenlere notayla ders veriyorum. Herhangi bir para talep etmiyorum. Dileyen istediği kadar alıyor" dedi.

Üniversiteye hazırlanan Selda Eroğlu ile Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi ilkem Ergin de Nejat Özer’in kendilerine keman çalmayı öğretmek için elinden geleni yaptığını söyledi.



HA(İÖ/CK)