Samsun'un merkez İlkadım İlçesi Kılıçdede Mahallesi'nde oturan 2 çocuk babası Kazım Akkaya, 2 yıl önce evinde merdivenlerden düşünce 2 ayağı da kırıldı. Yapılan operasyonlarda sağ ayağına platin takıldı. Platinler iltihaplanınca muayene olduğu İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ayağının bilekten kesilmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine Samsun'a dönen Akkaya, özel bir hastaneye başvurdu. Burada Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr.Dr.Metehan Saraçoğlu'na muayene olan Akkaya, sağlığına kavuştu. Kazım Akkaya’nın sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Opr.Dr. Metehan Saraçoğlu, şöyle dedi:

"Yaklaşık 2 yıl önce sağ ayağındaki kalkaneus kemiği denilen topukta kist nedeni ile ameliyat edilen hastamızın ilerleyen dönemde sakat bölgeye konulan metalin iltihaplanması sonucu kemik iltihabı gerçekleşti. Bunun üzerine dolaşım yetmezliği eklenince hastanın ameliyat olduğu bölgede ciddi yara enfeksiyonu ve kemik iltihabı meydana geldi. Kendisiyle konuşmamızda 'Ayak kesilecekse biz keselim' dedik. Hastanemizde yaptığımız uygun pansumanlardan sonra 3 cerrahi operasyon gerçekleştirdik. Yaptığımız operasyonlarda ayağın kesilmesine gerek kalmadan tedaviyi gerçekleştirdik. Şuan sağlık durum gayet iyi ve yürüyebiliyor."

Kazım Akkaya, ayağının kesilmeden kurtulmasına sevindiğini anlatırken, "Doktoruma teşükker ediyorum. Beni yeniden hayata döndürdü" dedi.



İA(MS/İD)