Kaza saat 10.30 sıralarında Ferhatpaşa O-2 yanyolda meydana geldi. Kadir Çoruh, 34 GM 1803 plakalı minibüsü ile Sancaktepe’den Ataşehir istikametine ilerlerken yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan minibüs karşı şeride girerek, bu sırada Ataşehir yönünden Sancaktepe yönüne ilerleyen Yahya Yanık’ın kullandığı 34 UE 9682 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Yahya Yanık, kendi çevresinde birkaç tur attıktan sonra bariyerlere çarparak durabilen otomobilinin içinde sıkışırken, Kadir Çoruh hafif şekilde yaralandı.



Kazayı gören diğer sürücüler itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı minibüs sürücüsünü ambulansla Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.



Otomobil içinde sıkışan sürücüyü kurtarmak için itfaiye ve sağlık ekipleri seferber oldu. İtfaiye ekipleri, 15 dakika süren çalışma sonucu kapıyı keserek Yahya Yanık’ı sıkıştığı yerden çıkardı.



Hurdaya dönen araçtan çıkarıldıktan sonra sedyeye konulan Yanık, sağlık görevlilerine “Ne olur, rica ediyorum, ayağımı oynatmayın“ diye feryat etti. Ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yanık’ın hayati tehlikesinin olmadığı, ayak bileğinin kırıldığı öğrenildi.