Davaya konu Bayındır’daki silahlı çatışma 2009 yılı Aralık ayında Sebahattin Kıykaç (37) ile Barış Tabuğa’nın (32) işlettiği birahanede meydana geldi. Birahaneye giden Mehmet Çelik (46) ve Ahmet Demiroğlu (30) ile işletmeciler arasında tartışma çıktı ve bu kişiler içeriye alınmadı.

BİR SÜRE SONRA SİLAHLA GELDİLER

Bunun üzerine birahanenin önünden ayrılan Çelik ve Demiroğlu, bir süre sonra geri dönerek yine içeri girmek istedi. Kısa süreli bir arbedenin ardından Çelik ve Demiroğlu üzerlerindeki tabancaları çıkarıp rasgele ateş etmeye başladı. İddiaya göre birahaneden de ateşe karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışma sırasında olayla ilgisi bulunmayan Ahmet Güney (32) başından, kaçmaya çalışan Mehmet Çelik ile Ahmet Demiroğlu da sırtından vuruldu. Çelik ve Demiroğlu olay yerinde, Ahmet Güney de kaldırıldığı Bayındır Devlet Hastanesi’nde öldü.

Olaydan sonra iki birahane çalışanı ile işletmeciler Sebahattin Kıykaç ve Barış Tabuğa gözaltına alındı. Mahkeme sonucunda Sebahattin Kıykaç, 3 kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.

15 AY BOŞ YERE YATTI

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 ay boyunca suçsuzluğunu ispat etmeye çalışan Sebahattin Kıykaç, avukatı Günhan Tabak’ın Mobese kayıtları üzerindeki titiz çalışması sonucu beraat etti. Birahanenin diğer ortağı Barış Tabuğa ise Mehmet Çelik ile Demiroğlu’nu öldürmekten 10’ar yıl, Ahmet Güney’i öldürmekten de 16 yıl olmak üzere toplam 36 yıl hapse mahkum edildi.

'ATEŞ EDEN GÖRÜNMÜYORDU'

Avukat Günhan Tabak, konuyla ilgili DHA’ya bilgi verirken, Mobese kayıtlarını büyük ekran televizyonda defalarca izlediğini belirtti. Birahane içinden silahla karşılık verildiğinin saptanmasından sonra, özellikle görgü tanıkları üzerinde yoğunlaştığını kaydeden Tabak, "Tanıklar mahkemeye verdikleri ifadelerde, silah sesi duyar duymaz masaların altına saklandıklarını ve ateş edeni görmediklerini söylüyorlardı. Ateş eden kişi Mobese kamerası tarafından tespit edilememişti. Tüm şüpheler müvekkilim Sebahattin Kıykaç üzerinde yoğunlaştı" dedi.

TANIKLAR 'BARIŞ TABUĞA' DEDİ

Bunun üzerine Mobese kayıtlarını büyük ekran televizyonda defalarca izlediğini ve koşuşturan bazı görgü tanıklarını belirlediğini kaydeden Tabak, "Görüntüleri izlediğimizde girişte, ateş edilen nokta görünmüyordu. Ancak o noktayı karşıdan gören kişiler vardı. Kayıtları büyük ekran televizyondan izleyip o kişileri tespit ederek tekrar ifadelerinin alınmasını sağladık. Tanıklar bu kez içerden ateş edenin Barış Tabuğa olduğunu söyledi" diye konuştu.

Barış Tabuğa’nın 12 Eylül 2010’de yapılan Anayasa Referandumu sırasında Erzincan’da oy kullanmak isterken tutuklandığını ve hemen İzmir’e getirildiğinie kaydeden Avukat Tabak şunları söyledi:

"Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 Eylül 2011’de görülen karar duruşmasında müvekkilim Sebahattin Kıykaç beraat etti. Barış Tabuğa ise Mehmet Çelik ile Ahmet Demiroğlu’nu öldürmekten 10’ar yıl, Ahmet Güney’i öldürmekten de 16 yıl olmak üzere toplam 36 yıl hapse mahkum edildi."

Müvekkili Sebahattin Kıykaç’ın 15 ay cezaevinde kalması nedeniyle işyerinin kapandığını belirten Günhan Tabak, "Karar kesinleştikten sonra üç ay içinde tazminat davası açacağız" dedi.



LS(İÖ/COŞ)