Türkiye'de gazeteciler haber yapmaktan bıktılar, yeşil sermayenin nitelikli doladırıcısı Fadıl Akgündüz'ün ise mağdur yaratmaktan bıkmadı!.

Akgündüz Avrupa 'da on binlerce Türkliye kökenliden "Siirt'te otomobil fabrikası kuracağım" diye topladığı paralarla planladığı projesini gerçekleştirememişti. İstanbul Beylikdüzü'nde 600 dairelik konutu da teslim edemedi ve binlerce kişi mağdur oldu. Jet Fadıl, son olarak da İstanbul Bayrampaşa'daki İslami devre mülk otel Caprice Gold'u hâlâ teslim etmedi. 

ADI DOLANDIRICILKLA TANINDI

"Jet Fadıl" olarak bilinen Fadıl Akgündüz "Maldivler'de Müslümanlara özel ada" projesini de iptal etmişti. Projenin ortağı Abdurrahman Akarsu, "Fadıl Akgündüz 60 bin kişiden 170 milyon dolar topladı. Biz de ödemeleri yapmadığı için sözleşmeyi feshettik. Dolandırıcılık davası açacağız" demişti. 

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 21 Aralık 2015'te tutuklanan Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut hakkında ayrıca yurtdışına çıkış yasağı da koydu. Duruşmaya, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) Silivri Cezaevi'nden katılan Akgündüz, tahliye edildiğini bildiren hakime "Teşekkür ederim" dedi. Duruşma, 5 Temmuz tarihine bırakıldı. 

2 BİN 443 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR AMA TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fadıl Akgündüz birlikte yargılanan 6 sanıığa 349 müştekiye yönelik "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

AVRUPA'DA ON BİNLERİ DOLANDIRDILAR

Yimpaş’ın patronu Dursun Uyar, Kombassan’ın patronu Haşim Bayram ve Jetpa’nın patronu Fadıl Akgündüz... 1980’li yıllardan itibaren hayatımızdan hiç çıkmayan ‘yeşil sermaye’nin en önemli figürleri. 12 Eylül askeri darbesi solcuların üzerinden silindir gibi geçerken onlar kendilerine çoktan rol biçmişlerdi. Saf Müslümanın dini duygularını o kadar güzel kullandılar ki son 20-30 yılda yüz binlerce mağdur yarattılar. Ünleri sadece Türkiye’ye değil Avrupa’ya taştı!.. Neredeyse Almanya’daki her saf Müslüman bunlara paralarını kaptırdı. Bir kısmı bu isimlerle mahkemelik oldu; bir kısmı ise hesabını ‘ahirette soracağım, iki yakasına yapışacağım’ diye diye kahrından öldü... 

DOLANDIRICI FADIL AKGÜNDÜZ: 'ALLAH JET-PA ILE ORTAKTIR'

Jet-Pa’nın patronu Akgündüz 2000’li yılların hemen başında mağdurların Jet-Pa’dan ayrılmaması için kendi el yazısıyla Cenevre’de kaleme aldığı dört sayfalık mektupta şunları yazacaktı:

“Geçen mektubumda Allahü Teala’nın bir hudusi kutsisisini zikretmiş ve bizim ortaklığımızdaki ruhun bu ruh olduğunu vurgulamıştım. Hadisi kutside ‘İki sadık ortağın yanında üçüncüsü benim, üç sadık ortağın yanında dördüncüsü benim’ buyuruluyor. ‘İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadisi şerifinden ilham alıyoruz. Bu inanç ve bu sadakat olmasaydı, kısacası şahsen ben, Allahü Teala’nın ortağımız olduğuna inanmasaydım, bu mücadeleyi çoktan bırakmış olurdum. Bu mektubumda ağırlıklı olarak “İmza” projesi üzerinde durdum. “Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz” ayeti kerimesi ne yapmamız gerektiğini çok iyi anlatmıyor mu? Ben bir ortağınız olarak size şunu söyleyebilirim ki, ben hiçbir zaman ümidimi kesmedim, kesmeyeceğim de. Zaten bu ayete göre Allah’tan ümidi kesmek Kuran’a inanmamak, dolayısıyla küfre gitmek değil midir? Görüyoruz ki inananlara ümidini kaybetme hakkı verilmemiştir. Yine kendimden örnek verecek olursam, ben hâlâ günde 18 saat çalışıyorum ve Allah’a tevekkül ediyorum.”

FADIL AKGÜNDÜZ KİMDİR

1987 yılında açtığı Jet Sürücü Kursu ile iş hayatına giriş yaptı. 1995’te Proton’un Türkiye temsilciliğini aldı, Jet-Kent projesine başladı. 1998’de Jet-Pa Holding’i kurdu. Holding, 2000 yılına kadar Avrupa’daki Türklerden para topladı. Yurtdışındaki 14 bin gurbetçiden kâr ortaklığı vaadiyle 230 milyon euro topladı. 1999’da 'İmza' marka otomobil üreteceklerini duyurdu. Fabrikanın temeli atıldı. 2002’deki genel seçimlerde Siirt’ten bağımsız milletvekili oldu. 2003’te yargılanmaya başladı ve hakkında 495 ile 1235 yıl ağır hapis cezası istendi. 2003’te cezaevine girdi ve 15 ay hapis yattı. Mayıs 2010’da Caprice Gold projesine başladı. 29 Mayıs 2012'de açmayı planladığı tesis yarım kaldı.