Cumartesi günü Bolu Atatürk Stadyumu'nda PTT 1. Lig takımlarından Boluspor ile Ankaragücü arasında oynanan karşılaşma öncesi polisler, Ankaragücü taraftarlarını taşıyan otobüslerde arama yaptı. Bir otobüs şoförüne ait ruhsatlı av tüfeğine el konuldu. 1- 1 biten maçtan sonra Ankaragücü taraftarları tribünlerde bekletilirken, taraftarları almaya gelen otobüs şoförüne tüfek teslim edildi. Bu sırada, taraftarlardan İ.T. av tüfeğini kılıfından çıkararak stadyumda fotoğraf çektirmek istedi. Polis, müdahale ederek tüfeği taraftarın elinden aldı. Tüfek şoföre teslim edilirken, taraftar hakkında tutanak tutuldu.

Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, "Şoföre ait ruhsatlı tüfeğe stadyumun dışında arama noktasında el konulmuş. Maçtan sonra da şoföre teslim edilmiş. Oradaki bir taraftar şoförün bir anlık dalgınlığından yararlanıp tüfeği alıp hatıra fotoğrafı çektirmek istemiş. Ekiplerimiz de bunu görerek hemen müdahale etti. Tüfek ruhsatlı olduğu için sahibine teslim edildi. Hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen kişi hakkında da tutanak tutuldu" dedi.

Polisin, elinde tüfek olan taraftara müdahalesi sırasında diğer taraftarların çektiği fotoğraf sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılırken, farklı yorumlar yer aldı.



KY(MÇ/COŞ)