Merkeze bağlı Sofça Köyü yakınlarında meydana gelen olayda, balıkçı Turgut Yiyit'i alt geçitte yerde yatarken gören köylüler, durumu jandarma ve 112 acil servise bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, Turgut Yiyit'in av tüfeğiyle karnından vurularak öldürülmüş olduğunu belirledi. Yiyit'in cesedi otopsi için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Jandarma ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda Turgut Yiyit'in cinayet şüphelisi olarak balıkçı Mustafa İğdil'i yakaladı. Gözaltına alınan Mustafa İğdil'in Turgut Yiyit'i kendisinin öldürdüğünü itiraf etti.

Şüpheli Mustafa İğdil, kendisinin ve ölen Turgut Yiyit'in Porsuk Barajı'nda tuttukları balıkları Eskişehir yolu üzeride kurdukları tezgahta sattıklarını söyledi. İğdil'in jandarma ekiplerine, Yiyit ile aralarında alacak verecek meselesinin bulunduğunu ve aynı kızı sevdikleri, olay günü birlikte içki içerken bu meselelerden dolayı aralarında tartışma çıktığını anlattığı öğrenildi.

Kütahya İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri Mustafa İğdil'in sorgulamasının tamamlanmasından sonra adliyeye sevke dileceğini bildirdi.