Olay, Ezine İlçesi'ne bağlı Üvecik Köyü'nde dün saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Köyde oturan 53 yaşındaki Sezer Güder, aralarında daha önceden arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet bulunan ablası Ayşe Önder ve amcasının kızı Leman Hızlı ile tartıştı. Öfkelenen Sezer Güder, tartışmadan kısa bir süre sonra evinden aldığı ruhsatsız av tüfeği ile aynı avlu içindeki evlerinin bahçesinde oturan ablası ve amcasının kızına üç el ateş etti. Av tüfeğinden çıkan saçmaların başına isabet ettiği abla Ayşe Önder olay yerinde can verirken, amcasının kızı Leman Hızlı ise sol göğsünden yaralandı.

Silah sesini duyanlar jandarma ve sağlık ekiplerine haber verirken, Güder yaya oyarak kaçtı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ağır yaralı Hızlı, ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Ayşe Önder'in hayatını kaybettiği belirlendi.

Köyden kaçan Sezer Güder jandarmanın takibi sonucu, olay yerinden 5 kilometre uzakta, Mahmudiye Beldesi girişinde yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Güder, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Hayatını kaybeden Ayşe Önder bugün Üvecik Köyün'de ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Yaralı Leman Hızlı'nın tedavisinin sürdüğü bildirildi.

EK(İÖ/SSA)