Bulgar uyruklu V.Y.V. ve S.S.D. önceki gün mesai saati başlamadan kentin en işlek yerlerinden biri olan Atatürk Anıtı yanındaki bankanın önündeki ATM cihazına, kamera ve 'papağan' adı verilen özel aparat taktı. Bir süre sonra ise banka görevlileri cihaza takılan düzeneği fark etti ve durumu Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Kurulan düzenek ekiplerce sökülürken, bankanın güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, şüphelilerin geldiği otomobilin Bulgar plakalı olanını belirledi. Bunun üzerine ekipler, otomobilin plakasını ve şüphelilerin güvenlik kamerasından alınan fotoğrafları sınır kapılarına bildirdi. Akşam saatlerinde ülkelerine geçmek isteyen Bulgar uyruklu V.Y.V. ve S.S.D. Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada ise kopyalama işlemlerinde kullanılan 1 dizüstü bilgisayar, 4 CD, 1 hard disk, 2 flaş bellek, 1  hafıza kartı ile 1 yapıştırıcı bulundu. Üzerlerinde ise kart kopyalama cihazı ile 'papağan' adı verilen aparat ele geçirildi.

ÇOKSAYIDA KARTI KOPYALAMIŞLAR

Çok sayıda kişinin kart bilgilerinin kopyalandığı ve polisin zamanında müdahalesiyle, banka müşterilerinin hesabındaki paraların boşaltılamadığı belirtildi. 2 şüpheli, polisteki ifadelerinin ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne kounldu.

Geç Eylül ayında da, yine Bulgar uyruklu K.A. ve N.T., özel bir bankaya ait ATM'ye kamera ve özel aparat takarak müşterilerin kart numaraları ve şifrelerini kopyalamak isterken, polis tarafından suçüstü yakalanmıştı.



FK(LK/COŞ)