Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, kentteki gazetecilerle Tekirdağ Polis Evi’nde sohbet toplantısında bir araya geldi. Burada gazetecilerin geçtiğimiz hafta Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’ne bağlı Çınarlıdere Köyü meydanında bulunan Atatürk büstünün, yerinden sökülerek, bir aydınlatma direğine iple bağlanarak sarkıtıldığının hatırlatılması üzerine, Vali Yerlikaya, olayı gerçekleştirdiği düşünülen C.Y. isimli şüphelinin jandarma tarafından Adıyaman’da gözaltına alındığını söyledi.

Bu tip saldırılara meydan vermemek için bir çalışma yaptıklarını belirten Vali Yerlikaya, “Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla muhtarlarla görüşerek bu konuda tespit yapılıyor. Bu tip saldırılara meydan vermemek için Tekirdağ’ın merkez ve ilçelerine bağlı köylerdeki yaklaşık 216 okulun bir kısmının taşımalı sistem nedeniyle kapalı olduğu için atıl durumdaki bu okulların bahçelerinde bulunan Atatürk büstleri bir hayli bakımsız durumda. Söz konusu okullardaki Atatürk büstlerinin bakımını yaptıktan sonra, bir kısmını daha göz önünde olan köy meydanlarına ve yeni açılacak okullara tahsis edilecek. Kalanları ise depoya alarak muhafaza altına alacağız” dedi.

Geçtiğimiz hafta Malkara'ya bağlı Çınarlıdere Köyü meydanında bulunan Atatürk büstü yerinden sökülerek bir aydınlatma direğine iple bağlanarak sarkıtılmış, olaydan 2 gün sonra büst Kaymakamlık tarafından yenilenmişti.



RY(LK/AK)