Milliyet, Günaydın, Hürriyet, Dünya ve Sabah gazetelerinde muhabirlik yaptıktan sonra emekli olan ve Bodrum'da dergi çıkartan, 2 çocuk babası gazeteci Güngör Dalay, Halk Eğitim Merkezi'nde 'Atatürk Fotoğrafları' sergisi açtı. Dalay, serginin açılışını Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, görevine iade edilen Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon ve Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire ile birlikte yaptı. Dalay, 15 yaşından bu yana Atatürk ve onunla ilgili Cumhuriyet konulu fotoğraflara düşkün olduğunu ve 50 yılda topladığı binlerce fotoğraftan 260'ıyla açtığı 26'ncı sergisinde ziyaretçilerle buluşturduğunu söyledi.

Dalay, "Ulu önderimizin vefatının ardından 74 yıl geçmesine rağmen onun yaptığı devrimler, getirdiği yenilikler, Türkiye'ye kazandırdığı çağdaş yüzün önemini hala anlamayanlar var. Bu nedenle sergimde Atatürk'ün ülkemize kazandırdıklarını anlatan fotoğraflara özellikle yer verdim" dedi.

Atatürk'ün katıldığı savaşlar, TBMM'yi kurması, Türk kadınının Kurtuluş Savaşı'ndaki yeri, Milli Mücadele'de halk ile kurduğu iletişim ve yaptığı devrimlerle ilgili fotoğrafların yer aldığı sergi büyük beğeni kazandı. Sergiye Bodrumluların yanı sıra yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Dalay ziyaretçilere, içerisinde Atatürk fotoğraflarının yer aldığı 3 bin adet CD ve 8 ayrı Atatürk posteri dağıttı.

Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Halk Eğitim Merkezi salonundaki sergi 29 Ekim’e kadar açık kalacak. Atatürk Fotoğrafları sergisi 5- 20 Kasım tarihleri arasında ise Bodrum'un Ortakent Beldesi'nde eğitim veren Bodrum TED Koleji'nde açılacak.



NK(İÖ/SS)