Haluk ATALAY/İSTANBUL,

ATAŞEHİR’de silahla yaralama ihbarı üzerine zırhlı polis taşıtıyla adrese giden sağlık ekipleri, karnından vurulmuş bir kadınla karşılaştı. Kendisini yaraladığını söyleyen Handan Ece Bilgili (22) hastaneye götürülürken, kullandığı silah tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Aşık Veysel Mahallesi 3054 Sokak numara 28/1’de bugün 15.45 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:

Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan 112 Acil Servisi’ni telefonla arayan bir kişi, adres belirterek bir kadının tabancayla vurularak yaralandığını söyledi. Bu ihbar üzerine sağlık ekipleri, adresin kritik bir bölgede olması nedeniyle polis ekiplerinden yardım istedi.

Sağlık ekipleri “Akrep” olarak bilinen zırhlı polis taşıtı ile birlikte adrese ulaştı. Yapılan ilk incelemede Handan Ece Bilgili’nin karnından tabancayla vurularak yaralandığı belirlendi.

Yaralı kadın sağlık ekipleri tarafından ambulansa konularak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Handan Ece Bilgili’nin ilk ifadesinde “Tabancayla kendimi vurdum. Silahı da pencereden fırlattım” demesi üzerine, polisler dairenin bulunduğu apartmanın çevresinde inceleme başlattı. Ancak, olayda kullanılan tabanca tüm aramalara rağmen bulunamadı.

POLİS İNCELEME BAŞLATTI

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, olayın yaşandığı evde detaylı inceleme başlattı. Genç kadının yaralı olarak bulunduğu yatağın üzerinde 9 milimetre kalibrelik bir adet boş kovan olduğu belirlendi.

Kurşun çekirdeğinin Handan Ece Bilgili’nin karın boşluğundan vücuduna girdiği, belinden çıkarak da odanın duvarına saplandığı açıklandı. Uzman ekipler, yakın mesafeden ateş edildiğini belirttiler.

Babası Cemil ve annesi Fatma Bilgili ile birlikte yaşayan Handan Ece Bilgili’nin verdiği ifade çelişkili bulundu. Handan Ece Bilgili’nin bir markette kasiyerlik yaptığı, bir süre önce işten çıkarıldığı öğrenildi.

Yetkililer, olayla ilgili çok yönlü araştırma başlatıldığını açıkladılar.

FOTOĞRAFLI