15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin dava dosyasına giren bir ifadede, önemli iddialar yer aldı.

Eski FETÖ imamı olan Astsubay Hüseyin G., 15 Temmuz'dan birkaç ay önce cemaatin darbe yapacağını öğrendiklerini belirtti ve ‘'AKP Milletvekili Şirin Ünal ile görüştüm, bilgileri kendisine ilettik. Binbaşı S.Y. aracılığı ile, A.A.'yla görüştük” dedi.

Şirin Ünal'ın 15 Temmuz'da Genelkurmay'da olduğu ortaya çıkmıştı

Şirin Ünal'ın 15 Temmuz günü Genelkurmay karargahında olduğu kamera kayıtları ile ortaya çıkmıştı. Bilgi sahibi sıfatıyla ifade veren Hüseyin G., Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda halen görevli olan bazı üst düzey komutanların isimlerini de vererek, “Bunlar da FETÖ'cü ama, kendi tasarrufları ile görevde tutuyorlar” dedi.

Hüseyin G. ifadesinde şunları söyledi:

 "Melekler yönetse bile tedbir yapmaya devam"

 "FETÖ ile lise yıllarında tanıştım. Abilerin yönlendirmesiyle “Astsubay sınıf okulu sınavlarını kazandım. 2006'da Ankara'ya tayin olunca benimle E.B. adlı imam ilgilenmeye başladı. AKP'nin iktidara gelmesinden 5-6 yıl sonra, E.B.'ye ‘Artık YAŞ'ta irticadan personel atılmıyor. Biz daha ne kadar namazımızı gizli kılacağız' diye sordum. O da bana ‘‘Hocaefendi bu konuda ‘Meleği Ala'nın sakinleri yeryüzüne inip, TBMM'yi yönetse bile, biz tedbir yapmaya devam edeceğiz' dedi… şeklinde yanıt verdi".

 "MİT'in yüzde 70'i bizim"

"MİT'e devredilen Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı'nda görev yapan Astsubay G.K ile 2014'te görüştüğümde, kendisine durumların nasıl olduğunu, MİT ile sıkıntı olup olmadığını sordum. ‘Abi sıkıntı olacak bir şey yok. MİT'in yüzde 70'i bizim' yanıtını verdi."

 "Cemaatin darbe yapacağını AKP'li Ünal'a ilettik"

"Cemaat içindeki Semih bana, 11 Kasım ABD Başkanlık seçimleri sonrası veya YAŞ toplantısı öncesi cemaatin darbe yapmayı planladığını söyledi. Edindiğim tüm bilgi ve belgeleri Binbaşı S.Y. ile paylaştım. Binbaşı beni emekli Tümgeneral Şirin Ünal ile görüştürdü. Bu bilgileri kendisine de ilettik. S.Y. vasıtasıyla A.A. ile İstanbul'da görüştük…"

 "O gece birliğime gitmedim"

"15 Temmuz günü televizyonda asker üniforması giymiş hainlerin Boğaziçi Köprüsü'nü kapattığını öğrendim. AKP İstanbul Milletvekili olan emekli Tümgeneral Şirin Ünal komutanımızı arayıp, ne yapmamız gerektiğini sordum. O da bana ‘Başkomutanımızın emri var, meydanlara iniyoruz. Tanıdığın bütün arkadaşlarına söyle hiç kimse görev yerine gitmesin' dedi. Bunun üzerine birliğime gitmedim."