Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek Diyarbakır'da yola çıkan bir aracı takibe aldı. Diyarbakır'da görevli Astsubay Başçavuş A.İ. ile arkadaşı Y.K.'nın içinde bulunduğu cipi yaklaşık 600 kilometre takip eden ekipler, Ankara'nın girişinde operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda Astsubay Başçavuş A.İ. ile arkadaşı Y.K. gözaltına alındı. Narkotik köpeklerin yardımıyla araçta yapılan aramada ise paketler halinde aracın çeşitli bölmelerine yerleştirilmiş 53 kilo esrar ele geçirildi.

BAŞKENTTE PİYASAYA SÜRECEKLERDİ

Astsubay Başçavuş A.İ.'nin, uyuşturucu tacirleriyle işbirliği yaparak Doğu illerinden başkentte yapılan uyuşturucu sevkiyatına yardımcı olduğu öğrenildi. Astsubay Başçavuş A.İ.'nin görevi nedeniyle rahat hareket etmesi nedeniyle uyuşturucu sevkiyatında kullanıldığı belirlendi. Başkentte getirilen uyuşturucunun burada 'torbacı' tabir edilen elemanlara uluştırıldığı ve bu elemanlarının aracılığıyla da eğlence mekanlarında satıldığı belirtildi.

Gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Astsubay Başçavuş A.İ. ve arkadaşı Y.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



FK(AY/SS)