Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde bu kez Uzakdoğu rüzgarı esti. Festivalin ikinci yarısı Çin'in en eski opera topluluklarından biri olan Pekin Operası'nın sahnelediği G.Puccini'nin ünlü eseri 'Madame Butterfly' operası ile başladı. Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleşen temsile politika ve sanat dünyasından birçok ismin yanı sıra konuk ülke Çin'den de aralarında medya mensuplarının da bulunduğu kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı. 2012 yılının Türkiye'de 'Çin Kültür Yılı' ilan edilmesi nedeniyle festivale davet edilen ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu ile birlikte sahneye çıkan Pekin Operası performansıyla beğeni topladı.

Temsil öncesinde konuşan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Rengim Gökmen, ardından Çin Ulusal Operası Genel Müdürü ve orkestra şefi Yu Feng'e plaket takdim etti.

Librettosu Luigi Illica ve Giuseppe Giacosa tarafından yazılan 'Madame Butterfly' operası, rejisör Li Dandan tarafından sahnelendi. Aralarında Antalya DOB sanatçılarının da bulunduğu Samsun DOB Orkestrası'nı şef Yu Feng'in yönettiği eserde, dekor tasarımı İsmail Dede, kostüm tasarımı Zhao Yujie, ışık tasarım Mustafa Eski imzasını taşıdı. Gecede Madama Butterfly'ı Çin Pekin Operası'nın solistlerinden Shen Na canlandırdı.

SIRADA İTALYAN OPERASI

Festivalin bir sonraki eseri ise Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği G. Donizetti'nin 'Lucia Di Lammermoor' adlı operası olacak. İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin rejisörlüğünü yaptığı eser, perşembe akşamı saat 20.30'da Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sanatseverlerin karşısında olacak.



YA(SU/CK)