Çorlu’da bir tekstil fabrikasında çalışan 48 yaşındaki Zeki Acar’ın oğlu Mehmet Acar geçen Mayıs ayında 92/1 tertip olarak askere gitti. Kasım ayında İzmir’in Konak İlçesi Orduevinde aşçı olarak vatani görevini yaptığı sırada, iddiaya göre girdiği bunalım sonucu kendisini ağaca asarak intihar etti. Oğlunun acı haberini alan Acar ailesi hemen İzmir’e gitti. Yapılan incelemelerin ardından hayatını kaybeden Mehmet Acar'ın cenazesi, Aydın’da toprağa verildi.

“HAYAT DOLU BİR İNSAN, İNTİHAR EDEMEZ”

Olayın üzerinden 25 gün geçmesine rağmen kendilerine hiçbir açıklama yapılmadığını belirten baba Zeki Acar, oğlunun hayat dolu biri insan olduğunu ifade ederek intihar ettiğine inanmadığını söyledi. Acar, “Oğlumu ben güle oynaya vatani görevini yerine getirmesi için askere gönderdim. Askerlikteki 7’nci ayını tamamlıyordu. Olay günü ben işteydim. Askeri yetkililer eve gelerek haber vermişler. Biz ailece şoke olduk ve o gece hemen İzmir’e gittik. Biz gittiğimizde her şey bitmişti. Askeri savcı incelemesini bitirmiş bize sadece defnetmek kalmıştı. Tabi defin işlemleri bitmesiyle, hemen olayın olduğu yere gidip gördük. Bir insan o kadar küçük bir yerde nasıl intihar edebilir bunu anlamış değilim. Olay gecesi Mehmet’in neşeli olduğu ve yarın çarşı iznine çıkacağı için arkadaşlarına istekleri olup olmadığını sormuş. Bunları bana görüştüğüm arkadaşları ve komutanları söyledi. Aynı gece Mehmet telefonla görüşme yapmış ve bir süre sonra ise kendisinden haber alınamaması üzerine arkadaşları durumu nöbetçi subaya bildirip aramaya başlamışlar. Aradan geçen 2 saat sonra ise oğlumun ağaçta asılı olarak bulmuşlar” diye konuştu.

“DEVLET BİZİ YALNIZ BIRAKTI”

Yaşanan olaydan sonra hiçbir devlet yetkilisinin kendilerine gelip yardımcı olmadığını kaydeden Zeki Acar, “Yaşadığımız bu acı olaydan sonra hiçbir devlet yetkilisi gelip de kapımızı çalmadı. Acımıza ortak olmadı. Biz bu çocukları vatanı beklemesi için gönderdik. Ama biri çıkıp da gelmedi ‘siz ne yapıyorsunuz’ demedi. Ben bunu anladım demek ki devlet bize sahip çıkmıyor. Biz ilgi istiyoruz, biz olayla ilgili bilgi istiyoruz. Eğer ki otopsi raporunda benim oğlum intihar ettiyse yapılacak hiçbir şey yok. Ancak intihar değil de bu işin içinde başka bir şey çıkarsa, biz de bunun peşini sonuna kadar bırakmayacağız ve oğlumun hakkını hukuksal yollarda arayacağım” diye konuştu.

İntihar ettiği belirtilen er Mehmet Acar’ın 47 yaşındaki annesi Asiye Acar da oğlunun intiharına inanmadığını ifade ederek, “Benim 2 oğlum, 1 kızım daha var. Ben oğlumu tanırım. Hayat dolu insan nasıl intihar eder. Biz arkadaşlarıyla görüştük, bir bunalım hali de yokmuş, gelecek otopsi raporunu bekliyoruz” dedi.



MY(LK/AAA)