Mardin'nde geçtiğimiz hafta açılan Mova Park Alışveriş Merkezi'ndeki havuz başı düğün salonunda yapılan düğüne, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Emniyet Müdürü Derviş Kaya, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Şimşek, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Mardin'de yaşayan aşiretlerin ileri gelenleri ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.  Havuz başında konukların onuruna verilen ve 1 ton et ile 1 ton pilav kullanılarak hazırlanan düğün yemeğinin ikramıyla başlayan düğünde, konuklarıyla tek tek ilgilenen damadın ağabeyi Vecdi Kahraman, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Yemeğin ardından Tasavvuf Müziği Sanatçısı Seyfullah, düğündeki konuklara küçük bir Kürtçe ilahi konseri verdi. Daha sonra havai fişek ve ışık gösterileri altında gelin Ruken İlhan ile damat Muhammet Mustafa Kahraman'ın nikahı kıyıldı. Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara ile Mardin Defterdarı İsmail Tarım'ın genç çiftlere şahitlik ettiği törende nikahı da Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu kıydı.

Gelin Ruken İlhan Kahraman'a damadın ailesi tarafından armağan edilen 34 bin liralık Altın kemer, 17 bin liralık uzay seti gerdanlık, toplam 27 bin liralık 10 çift burmalı bilezik ve 22 bin liralık 3 metre uzunluğundaki altın madalyonlu zincir takıldı. Sadece damat tarafının 100 bin liralık altın takı taktığı geline, ayrıca düğüne katılan davetliklerin taktığı altın bilezik, altın bileklik, cumhuriyet altınlar ve paralarla toplam yaklaşık olarak 150 bin liralık takı takıldı.



İA(GG/İD)