Bir haftadır etkili bir şekilde devam eden sağanak yağış nedeniyle Asi Nehri taştı. Taşkın sonucu, Amik Ovası'ndaki binlerce dönümlük tarım arazisi su altına kaldı, nehir havzasındaki Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Varışlı Köyü'nde birçok ev ve ahırı su bastı. Baskın nedeniyle bölgeye giderek inceleme yapan Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, köy muhtarı ve vatandaşlardan bilgi aldı. Kaymakam Güler, taşkının önlenmesi için Devlet Su işleri ve İl Özel İdaresi ekiplerinin acil müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Varışlı Köyü dışındaki bazı köylerin de, taşkından etkilendiğini belirten Güler, Asi Nehri'nin taşması sonucu Reyhanlı bölgesinde yaklaşık 3 bin dönümlük tarım arazisinin su altında kaldığının tahmin edildiğini bildirdi.

SURİYE BARAJ KAPAKLARINI AÇTI

Suriye, Asi Nehri üzerindeki barajlarının kapaklarını açınca Antakya'nın merkez Hacıpaşa Beldesi, Ziyaret, Bohşin, Apaydın, Kurtuluş, ve Savaflı köylerini su bastı. Yaklaşık 40 bin dönem arazinin sular altında kaldığı ileri sürüldü. Apaydın Köyü Muhtarı Ömer Çağatay, "30 yıldır ilk kez böyle bir yağış oldu ve sular bu kadar yükseldi. Asi Nehri'nden taşan suları taşıyacak kanalların zamanında açılması, daha büyük bir felaketin önüne geçti" dedi.

ÇADIR KAMPI DA SU BASTI

Öte yandan, ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Hatay'a gelen Suriyelilerin kaldığı Altınözü İlçesi'nin Boynuyoğun Köyü'ndeki çadır kampın da bir bölümünü su bastığı bildirildi.