Geçen 23 Aralık'ta Mithatpaşa Caddesi'nde meydana gelen kazada, Konak yönüne giden 35 AU 3966 plakalı otomobilin sürücüsü Elif Merve Neng, iddiaya göre kaygan yolda önündeki aracın aniden fren yapması sonucu direksiyon kontrolünü yitirdi. Kontrolden çıkan araç, karşı yönden gelen Gökhan İbiş yönetimindeki 35 HJB 82 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada fotoğrafçıda çalışan Neng'in yanındaki arkadaşı Nil Buket Gülergin ağır, diğer otomobilin sürücüsü su tesisatçısı Gökhan İbiş ile bir aylık eşi Yağmur İbiş ise hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılıp tedaviye alınan yaralılardan Gülergin, iki hafta boyunca verdiği yaşam savaşını kaybetti.

SAVCI 6 YIL İSTEDİ

Gülergin'in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi. Ailenin kararı üzerine doktorlar Gülergin'in kornealarını, karaciğerini, böbreklerini ve kalbini uygun hastalara nakletti. Kazayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı, Nil Buket Gülergin'in ölümüne neden olan otomobili kullanan ve kazadan yaralı kurtulan Elif Merve Neng hakkında, 'taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin de yaralanmasına neden olmak' suçundan açtığı davada, sanığın 6 yıl hapsini istedi.

DURUŞMAYA KOLTUK DEĞNEKLERİYLE GELDİ

Bugün yapılan karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan ve koltuk değnekleri ile gelen Elif Merve Neng, böyle olmasını istemediğini, en yakın arkadaşının kazada ölmesinin kendisini de yaralandığını söyledi. Mahkeme heyeti sürücü Elif Merve Neng'i 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Karar Yargıtay tarafından onanırsa Elif Merve Neng cezaevine girecek.

ADINA HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

Üniversite sınavlarına hazırlanan, ileride iyi bir spiker olmayı hedefleyen, arkadaşları arasında yardımsever ve sıkı bir dost olması nedeniyle 'Angel’ lakabıyla tanınan Nil Buket Gülergin’in adını ormanda yaşatmak için sevenleri harekete geçti. 'O başka bedenleri yaşattı, biz de onu fidanlarımızla yaşatalım' çağrısıyla yürütülen kampanya sonucu 10 bin fidana ulaşıldı. Ege Orman Vakfı ile Gülergün'ün ailesi ve sevenleri Çeşme'de Gülergin adına 10 bin fidan dikip orman oluşturdu.



BK(İÖ/COŞ)