Olay, Karatay İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir demir döküm atölyesinde geçen Cumartesi gecesi meydana geldi. İş yerinin camlarını kırıp içeriye giren şüpheliler, yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki çelik kasayı oksijen kaynağı ile keserek açtı. Kasanın içerisindeki 210 bin lira değerindeki çek ve senetleri alarak kaçtı.

Sabah iş yerinin soyulduğunu fark eden atölye sahibi polise haber verdi. Olay yerinde araştırma yapan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, o gün işe gelmeyen ve oksijen kaynağını kullanmasını bilen işçilerden Nuri T'nin hırsızlığı gerçekleştirmiş olabileceğinden şüphelendi.

KREDİ BORCUNU ÖDEYECEKMİŞ

Polis tarafından evinde göz altına alınan Nuri T. sorgusunda suçunu itiraf ederek hırsızlığı arkadaşları Recep Ö. ve Sadık H., ile birlikte yaptıklarını söyledi. Operasyon düzenleyen polis, diğer şüphelileri de gözaltına aldı. Recep Ö. polise, "8 bin TL bankadan kredi çektim ve ödeyemedim. Arkadaşım Nuri de patronun kasasında çok para olduğunu ve açıp ihtiyacımız kadar alabileceğimizi söyledi. Gece gittik ve iş yerini soyduk. Çok pişmanız" diye ifade verdi.

Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen 3 şüqpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



HD(İA/COŞ)