Antalya’nın Alanya İlçesi’nde ziyaretlerde bulunan Bülent Arınç, cuma namazını Kuyularönü Camii’nde kıldı. Namaz çıkışında Arınç’ın önünü kesen 70 yaşındaki Dürdane Başbağ, iki yıl önce kaybolan zihinsel engelli kızı 28 yaşındaki Dilek Başbağ’ın bulunması için yardım istedi. Gözyaşları içinde Arınç’tan kızının bulunmasını isteyen kadına Bülent Arınç, "İnşallah. Allah kurtarsın" diyerek, Emniyet’le görüşeceğini söyledi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖYLEDİKLERİ ÇOK DOĞRU

Arınç daha sonra öğle yemeğinde, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Harp Akademileri'nde yaptığı açıklamalarına ilişkin soruyu yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül’ün önemli bir konuşma yaptığını belirten Bülent Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgesel sorunlar ve Türkiye’nin konumu ile ilgili söyledikleri çok doğrudur, aynen katılırız" dedi. Türkiye’de ordunun güçlü olmasının sadece Türkiye için değil, bölge barışı için de fevkalade önemli olduğunu aktaran Arınç, "Çünkü TSK’nın gücü bir taraftan caydırıcılık bir taraftan da ülkemizin dış politikasındaki ağırlığı, gücünde önemli bir faktördür" diye konuştu.

TSK’nın her bakımdan güçlü olmasının bölge barışı için güzel bir sigorta olduğunu dile getiren Arınç, "İran’la ilgili gelişmeler, çok eskiden beri devam eden İsrail- Filistin ihtilafı, Kuzey Irak’ta başlayan Ortadoğu’ya gelen 'Arap Baharı' diye adlandırılan birtakım gelişmeler Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir devlet olmasını, sözüne itibar etmeyenlere bu barışın yeniden konumlanmasında pozisyon almasını gerektiriyor" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "BM'nin karar alması halinde Türkiye sıcak çatışmaya mı girer, devriye görevi mi alır?"  sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Bu konuşmayla hayır onun ilgisi yok, ama ‘Hazır ol cenge eğer isterse sulhü selah’ demiş geçmişteki büyüklerimiz. TSK her an gücünü artırarak mutlaka yeniden konumlanmalı. Kendi içindeki eğitim ve projelerine elbette devam etmelidir. Çünkü Suriye’de yaşanan gelişmelerin Türkiye’yi ne kadar ilgilendirdiğini hepimiz biliyoruz. Şu anda 20 binin üzerinde Suriye’den kaçan kadın erkek, çoluk çocuk Türkiye’de barınmaktadır. Bu sayının artma ihtimaline karşı da hazırlık yapmaktayız. Sayın cumhurbaşkanımızın konuşmasında Türkiye’nin konumunu, pozisyonunu ne kadar güçlendirecek ipuçları bulmak mümkün.”