Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bayraklı’da Opet Benzin İstasyonunun açılışında yaptığı konuşmada Dağlıca’da 8 askerin şehit olduğunu hatırlatarak , "Bunların üzüntüsünü yaşıyoruz. Üçü ağır olmak üzere 16 asker yaralı. Bu son olsun gözyaşı dökmeyelim. Anneler ağlamasın. Bu ilk değil ama son olmasını dileriz. Binlerce şehit verdik. Gazilere Allah’tan sağlık ve afiyet diliyoruz. Görev başında vatanımızı bekleyen askerlerimize en iyi dileklerimizi gönderiyorum” dedi.

Arınç, bugün bir askeri eğitim uçağının radardan çıktığını belirterek, mürettebat ve uçağın bulunması için çalışıldığını anlattı. Arınç, Opet benzin istasyonunun ortaklarından Seçilmiş ailesinin dostu olduğunu, birlikte hacca gittiklerini belirterek, bakan olmadan önce kendi özel arabasının benzinini Opet’ten aldığını söyledi. Arınç, “Opet yerli bir milli petrol kuruluşu olduğu için Opet’ten benzin alırdım. Mil kazanırdım. Onu benzine çevirirdim. Şimdi de bu uygulama para puan olarak devam ediyor. Akmasa da damlar. Bazen 9 litre benzini bedava aldığımı hatırlarım. Şimdi makam araçları anlaşmalı olduğu yerlerden benzin alıyorlar” dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, herkesin ülkenin ekonomik gidişatından memnun olduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

“Terör belası dışında Türkiye’de sıkıntısını çektiğimiz konu yok. Ekonomik anlamda Türkiye iyi bir noktada. Ne kadar şükretsek azdır. Görüştüğüm herkes siyasi düşüncesi ne olursa olsun ekonomik gidişattan çok memnun. IMF ile yolumuzu global ekonomik kriz sırasında ayırdık. ‘Kendi öz kaynaklarımızla krize karşı koyacağız’ dedik. Yunanistan, İspanya, İzlanda, Portekiz’in halini görüyorsunuz. Borçları döndüremiyorlar. Yunanistan neyi var neyi yoksa satmaya başladı. Allah nazardan saklasın. Rio Zirvesi’nde görüşüldü, Türkiye IMF’ye 5 milyar dolar borç verecek. İftihar ediyor. Bu bir propaganda değil. Allah yapanlardan razı olsun. Biz bugüne kadar donörlük yaptık. Somali’ye Haiti’ye, Yemen’ye paraya mı ihtiyacı var gönderiyoruz. Bütçemiz fazla vermeye başladı. Yunanistan’da işçiler eksi 20’ye memurlar eksi 10’a imza atıyor. Biz enflasyon farklarını bile veriyoruz.”

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye’nin önceden iki üç ülkeye olan ihracatının şimdi tüm dünyaya yayıldığını dile getirerek, “Uganda’ya mal satıyoruz. Afrika’nın ortasında bir ülkeye mal satıyoruz. Her ülkeye işadamlarıyla gidiyoruz bağlantılar yapıyoruz ve ihracat yapıyoruz. Yüzde 14 olan işsizliği yüzde 9’a indirdik. Global krizde istihdamı en yüksek seviyede Türkiye sağlamışsa bu büyük bir başarı. Bu istasyonda günde 2 bin 500 araç benzin alıyormuş hedef 3 bin araçmış. Bu olur” dedi.

"ESKİDEN PENCEREYİ AÇAN SOKAĞI GÖREMEZDİ"

Arınç, ekonomik istikrara siyasi istikrarın neden olduğunu belirterek, merhum Sakıp Sabancı’nı kendisine “Pencereyi açtığımız zaman yarını göremiyoruz” dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Eskiden pencereyi açan sokağı göremezdi. Şimdi pencereyi açan 30 yıl sonrasını bile göremiyor. 'İstikrar yok. Hukuki mevzuat değişecek mi? Hükümetin ömrü ne kadar olacak bilmiyoruz’ derlerdi. Bunu Sabancı’dan dinledim. İki aylık altı aylık hükümetler bilirim. Kar işin devamındadır. Esnaflar bunu bilir. Türkiye’nin bu hale gelmesi siyasi istikrarın ekonomik istikrara yol açmasıyla sağlanmıştır. Bunlar siyam ikizi gibidir. Geçmişi suçlamak için söylemiyorum biz göreve geldiğimizde Hükümette 38 bakanlık vardı. 20’si devlet bakanıydı. Türkiye Gübre Sanayii’nden sorumlu devlet bakanı vardı. 367 kişiyle geldik. 38 bakanlığı 24’e indirdik. Bana bağlı 12 kurum var. Her bir kurum için ayrı ayrı bakanlık açılabilirdi. Rabbim bu istikrara imkan ve izin verdiği takdirde ki öyle düşünüyoruz. Türkiye büyüyecek GSMH trilyon dolarları bulacak. Şu terörle baş ettiğimizde huzuru güveni sağladığımızda göreceksiniz jumbo jetler gibi uçacağız.”

Opet Benzin İstasyonu’nun açılışında Turgutlu mehter takımı marş çaldı. Kuran-ı Kerim okunarak açılış yapıldı. Kurdeleyi Arınç, katılımcılarla birlikte kesti.



ED(İÖ/ESM)