Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da AK Parti il kongresine katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Arınç, salonda tempo tutan davulculara, "Davulcu biraz yavaş çal yahu, biraz yavaş çal güzel kardeşim" diye seslendi. Ardından kongrenin sunucusu Galip Yit'e dönen Arınç, "Burada bir sunucu var ki evlere şenlik. Başbezirgan gibi maşallah" diye espri yaptı.

Ardından kürsüye çıkan Arınç, konuşmasında AK Parti'nin kuruluşu hakkında bilgi verdi. Arınç, Ak Parti'nin Afyonkarahisar'da kurulduğunu, Afyon'dan yola çıktıklarını söyledi. AK Parti'nin son seçimlerde 21 milyon 500 bin oy aldığını anlatan Arınç, "Son seçimde yüzde 50 oy aldık. Bir karikatür her şeyi özetliyor. Başbakan'ın karşısında iki kişi var. Onlara diyor ki 'Söyleyin, hanginiz bana oy verdi?' Peki kimdi onlar? Biri sayın Kemal Kılıçdaroğlu, diğeri sayın Devlet Bahçeli. İş bu kadar. İş bu noktaya geldi" dedi.

"MİLLET BİZİM FOTOĞRAFIMIZI SEVDİ"

Milletin darbelerden ve istikrarsızlıktan bıktığını kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

"Millet bunu sevdi kardeşlerim. Geçmiş dönemlerde mafya-çete vardı. Geçmiş dönemlerde, hangi ilişkilerde, kim bilir nerelerde hangi işlerin ardından senaryolar düzülen adamlar vardı. Bunların aile fotoğrafında olanları millet sevmedi. Bu aile fotoğrafında bulunanlar yolsuzluk yapıyorlardı. Ama millet bizim aile fotoğrafımızı beğendi. Veysel Eroğlu, yanında Bülent Arınç, yanında Başbakan Tayyip Erdoğan, yanında Abdullah Gül. Bu aile fotoğrafı beğenildi. İçimizde bir tek yolsuzluk yapan çıkmadı."

"TEK BAŞ EDEMEDİĞİMİZ MESELE TERÖRDÜR"

AK Parti iktidarının hem iç hem de dış politikada başarılı olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Arınç, terörle mücadelede de başarı sağlayacaklarını söyledi. Artık şehitlerin akan kanlarının yerde kalmayacağını belirten Arınç, "Annelerimizin acısı dinecek. Onu da başaracağız. Bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. İnşallah, terör belası bittiğinde Türkiye'de daha güzel güneş doğacak. Daha huzurlu olacağız. Bize güvenin. Tek baş edemediğimiz mesele budur, terördür. Terörün de inşallah kökünü kazıyacağız" dedi.

"AK PARTİ'Yİ BÖLMEK İSTEDİLER"

AK Parti'nin bugünlere kolay gelmediğini kaydeden Arınç, AK Parti'yi bölmek için tuzaklar kurulduğunu, tertipler yapıldığını söyledi. Arınç, Meclis Başkanlığı dönemimde bu ihanetleri fark ettiğini, ülkenin üzerine karanlık düşmesin diye yapılan bütün ihanetleri bir kenara not ettiklerini söyledi.

ERKAN MUMCU'YA GÖNDERME

İhanetin her zaman dışarıdaki insanlardan değil bazen içeriden de geldiğini savunan Arınç, "İyi niyetli girişimlermiş gibi görünen ama başka şekilde çalışanlar da olabiliyor. Biz bunu bir dönem yaşadık. Bir kişiye bakanlık verdik, çıktı, arkasından 15-20 kişi götürdü. Erkan Mumcu denilen kişiden bahsediyorum" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Afyonkarahisar'a AK Parti döneminde yapılan yatırımın 4 milyar lirayı bulduğunu, bundan sonra yapılacak projelerle bu rakamın 5 milyar liraya ulaşacağını kaydetti.

KONGRE ÖNCESİ CENAZEYE KATILDILAR

Başbakan Yardımcısı Arınç ile Bakan Eroğlu, kongre öncesinde AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak'ın babası 70 yaşındaki Ali İhsan Mesci'nin cenaze törenine katıldı. Ankara'da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Mesci'nin cenazesi, öğle namazından sonra İmaret Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Afyonkarahisar Kocatepe Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.



MA(HA/SS)