Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’daki ilk gününde Karaağaçlı Beldesi’nde eski AK Parti Manisa İl Başkanlarından Abdurrahim Arslan’a ait Dizayn Optimum Mühendislik Fabrikası’nın açılışını yaptı.

Açılışa Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Ak parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş ve Uğur Aydemir ile partililer, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar. Dizayn Optimum Mühendislik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan, yaptığı konuşmada, buzdolabının dış sacı ile iç kısmı arasındaki kalıpların üretimini yaptıklarını belirtti. Kalıp fabrikasının 5 bin metrekare kullanım, yaklaşık 5 bin metrekare de rezerv alanına sahip olduğunu kaydeden Arslan, “Dört ana müşterimiz Vestel, İndesit, Arçelik ve Bosch. Bunların ülkenin 4 büyük fabrikasıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, firmanın Orta ölçekli Sanayi sitesindeki ilk işyerini de 1996 yılında kendisinin açtığını, şimdi işlerini büyütüp Karaağaçlı’daki büyük fabrikaya taşınmalarından memnun olduğunu belirtti. Arınç, “Bu işletmenin 1996’dan bu yana serüvenini biliyorum. Abdurrahim Arslan, kendisi mühendis bir arkadaş. Siyasetten yol arkadaşlığımızdan biliyorum. Prensip sahibidir. Yapacağı işleri iyi takip eder. O günden bu yana işlerini büyüteceğin biliyordum. Siyasette iş hayatındaki başarıları yakalayamadı. Bu bir nasip işi. Herkes milletvekili olacak diye bir kural yok” dedi.

SİYASİ İSTİKRAR OLURSA EKONOMİK İSTİKRAR GELİR

Arınç, 1999-2000-2001’de Türkiye’de ekonomik krizin yoğun olduğu günlerde ticaret erbabının kara kara düşündüğünü sermayelerinin eridiğini belirterek, “O günlerde paranın yarısı bir gecede cebinizden gidiyordu. Faizler çok fazla idi. O günlerde ortaya çıkan bir söz var. ’Allah iş rahatlığı versin’ denirdi. O günlerden kurtulduk. Zaman zaman bazı sıkıntılar var. Ama şu an geleceğe daha iyi bakan bir ülkeyiz. Siyasetteki istikrarın ekonomik istikrarı getirdiğini gördük. Son günlerde açıklanan ihracat rakamları var. Günlük 120 bin dolarlardan aylık 140 milyon dolardan bahsediliyor. Avrupa 3-4 yıldan bu yana ekonomik kriz içinde. Bizim ihracaatımız arttı. Çünkü başka başka kıtalardan müşteriler bulduk. Pazar çeşitliliği var. Afrika başta olmak üzere ABD ve Ortadoğu pazarları var. Bunları son günlerde başardığımızı söyleyebiliriz. İşsizlik rakamları açıklandı. Türkiye’nin bir puanı düştü. Cari açıkta canımızı sıkan konular var. Cari açığı azaltmanın peşindeyiz” dedi.

KONUŞMASINI DİNLEMEYENLERE SESLENDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı konuşma sırasında salondaki gürültünün fazla çıkması nedeniyle, “Sözümü fazla uzatmayacağım. Burada birbirini uzun zaman sonra gören arkadaşlar var. Dolayısıyla gürültü de fazla oluyor. Bazı arkadaşlar da masaların başında faaliyetlerine devam ediyor. Merak etmeyin daha çok var onlardan. Törenden sonra alt katta da üst katta da faaliyetler devam edecek” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MANİSA

Büyükşehir olan Manisa ile ilgili olarak hayırlı olsun dileklerini ileten Başbakan Yardımcısı Arınç, Celal Bayar Üniversitesi’nin teknokentinin onayının çıktığını belirterek, “Keşke her rektör bizim Celal Bayar Üniversitesi rektörü gibi olsa” diyerek, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’ye övgüler yağdırdı.



Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANiSA,




MHÖ(İÖ/AAA)