Açılışlar ve ziyaretler yapmak üzere Manisa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, ilk olarak taziye ziyaretinde bulundu. Münevver Arınç’ın 55 gün önce vefat eden halasının oğlu 45 yaşındaki Mehmet Şenkaya’nın Akıncılar Mahallesi'ndeki evine giden Arınç çifti, daha sonra dinlenmek üzere Öğretmenevi’ne geçti.

Bülent Arınç, burada gazetecilerin Suriye’de yaklaşık üç aydır tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal’ın Türk heyetine teslim edilmesi ile ilgili sorularını yanıtladı. Arınç, “İki gazeteci arkadaşımız Suriye’de epey bir zamandır bulunuyorlardı. Biz de onların durumlarını yakınen takip ediyorduk. Zaman zaman sorduğumuzda da hayatta olduğunu biliyor ve rejimin elinde olduğunu ifade ediyorduk. Bugün arkadaşlarımızdan birisinin Cüneyt beyin sağ salim Türkiye’ye döndüğünü ve teslim edildiğini öğrendik. Bundan dolayı büyük bir sevinç yaşıyorum. Kendisine geçmiş olsun diliyorum. Kendisine, eşine geçmiş olsun derken, bütün basın camiasına, milletimize gözünüz aydın olsun diliyorum. Çünkü sadece görevini yapmakta olan bir gazeteci arkadaşımızın cebren, zorla hürriyetinden mahrum edilmesi hepimizi üzmüştü. Hayatından endişe ediliyordu. Bildiğiniz gibi iki gazeteci arkadaşımız da 2 ay kadar rejm güçlerinde ellerince tutuldu ve serbest bırakıldı. Bu konuyu takip için Hatay milletvekili iki arkadaşımızın yanlarındaki heyet ile birlikte Esad ile temas kurduklarını ve gazetecilerin serbest bırakılması konusunda girişimlerde bulunduklarını biliyorum. Bu girişimleri sebebiyle o milletvekili arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Onların bırakılması konusunda böyle fedakarca çalışma yaptıkları için. Dolayısıyla hepimizin gözü aydın ve büyük geçmiş olsun” diye konuştu.

Suriye’de halkın sürekli hayatından tehlike duyarak yaşadığını dile getiren Arınç, “Suriye’de yaşanan olaylar herkesin her an hayati tehlike içinde olduğunu gösterir. En son Resulayn kasabasındaki harabeleri gördükten sonra oralarda yaşayan kadın, erkek, çoluk, çocuk, yaşlı herkesin büyük bir sıkıntı ve hayat endişesi içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu vesile ile de Suriye’de bir an önce huzur ve sukunetin tesis edilmesi için hepimiz gayret içerisindeyiz. Umarım gazeteci arkadaşımızın bırakılmış olması başka hayırlı gelişmelere de işaret olur. Tekrar geçmiş olsun diliyorum” dedi.



İK(İÖ/AAA)