Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir Ticaret Odası tarafından restorasyonu yapılan Salepçioğlu Camii’nin açılışı için İzmir’e geldi. Daha önce saat 12.00’de yapılacağı açıklanan cami açılışı, şehit cenazeleri nedeniyle saat 16.00’ya ertelendi. İzmir Valiliği Bülent Arınç’ın da şehit cenazelerine katılacağını duyurdu. Ancak Başbakan Yardımcısı Arınç, kente geldiğinde Manisa’ya geçeceğini, yetişebilirse, Çukurca'da şehit olan 4 askerden Uzman Çavuş Hikmet Güler'in Manisa’nın Demirci İlçesi'ndeki cenazesine katılabiliceğini söyledi. Ancak Bülent Arınç, bu cenaze törenine de katılmadı.

Bülent Arınç, bir süre Manisa’daki Anemon Otel’de dinlendi. Öğlen otelden ayrılan Arınç, daha önce açılışını yaptığı Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi’nde cuma namazı kıldı. Namaz sonrası merkezde eğitim gören öğrencilerin talebi üzerine hatıra fotoğrafı çektiren Arınç, kendisini bekleyen gazetecilere, "Rektör Mehmet Pakdemirli’nin söylemek istediği şeyler varmış onu dinleyeceğim" diyerek merkezin idari binasına geçti.

Yaklaşık 40 dakika Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile görüşen Arınç, sivil plakalı makam aracıyla İzmir’e gitmek üzere yola çıktı. Bu sırada, Arınç’ın danışmanı Hebabil Mehmet Büker, gazetecilerin, Arınç’ın şehit cenazelerine neden katılmadığını sorması üzerine, "Orada iki bakan vardı. Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay. Bu nedenle Sayın Arınç cenaze törenlerine katılmadı" dedi.



MHÖ(İÖ/SS)