Mezar başlarında Kur'an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okuyan şehit aileleri ve yakınları bayram öncesi bir arife gününü daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadılar. Terhisine 15 gün kala Diyarbakır'ın Lice ilçesinde mayın patlaması sonucu 28 Temmuz'da şehit olan 21 yaşındaki Er Kadir Kayıkçı'nın ağabeyi Besim Kayıkçı ve komşuları kabir ziyaretine geldi. Dualarının ardından ziyaretlerini sonlandıran şehidin komşuları gözyaşlarını tutamadı. Ağabey Kayıkçı ise kardeşinin mezarı başında dua etti.


"YİNE BİZ KAZANACAĞIZ"


1994 yılında Şırnak'ta şehit düşen Piyade Onbaşı İbrahim Çay'ın yengesi Fatma Çay, "Anaları babaları yaktılar, yine biz kazanacağız. Allah onları ıslah etsin" dedi. Yeğeninin kabri başında dua eden teyze Kamile Dereli ise,"Söyleyecek bir şey yok. Vatan için mücadele ettiler. Bunu yapanlar utansın. Eğer utanmaları varsa" diye konuştu.


"BİR AVUÇ TOPRAK MI KAZANMIŞLAR?"


2009 senesinde Siirt'in Eruh ilçesinde şehit düşen Jandarma Başçavuş Murat Taş'ın annesi Neriman Taş da her zaman oğlunun mezarını ziyaret ettiğini belirtti. Anne Taş, "Devlet yurtdışından teröristleri doldurup doldurup getiriyor. Ben her gün buradayım. İran'la Irak'la uğraşacağına bunların hesabını versinler. Bir avuç toprak mı kazanmışlar. Boşuboşuna" dedi. Acılı anne, "Taşları toprakları sevip gidiyoruz. Bugün oğlum şehitlik girişinde beni karşıladı" ifadesini kullandı.


"HER ŞEY ORTADA..."


Geçtiğimiz sene Ankara'nın Polatlı ilçesinde eğitim uçuşu sırasında helikopterin düşmesi sonucu şehit olan pilot Kemal Taşçı'nın babası oğlunun kabrini temizledi. Babası Müslim Taşçı, "Konuşacak bir şey yok. Herşey ortada" dedi.


DG-ÖA (MK) (FOTOĞRAF)