İl Genel Meclisi salonunda bugün toplanan CHP, DSP ve BDP'li üyeler ile parti il başkanları, AK Partili Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı ile üye ve aynı zamanda AKP İl Başkanı olan Yunus Baydar'ın son 3 meclis toplantısına hiçbir gerekçe göstermeden gelmediğini iddia etti. AKP ve CHP'nin 6'şar, DSP ve BDP'nin 1'er üye ile temsil edildiği il genel meclisinde açıklama yapan DSP'li üye Necdet Kanbir, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 21'inci maddesine göre, Çakıcı ve Baydar'ın 3 gün üst üste toplantılara, mazeretsiz ve izinsiz olarak katılmamaları nedeniyle üyeliklerine son verilmesi gerektiğini ileri sürdü. Necdet Kanbir şunları söyledi:

"Son dakikada durumun önemini kavramış ve kendilerine bir suç ortağı yaratarak, adlarına düzenlenmiş sahte dilekçeyi, İl Özel İdaresi Encümen Müdürlüğü ile Meclis birinci başkan vekiline ulaştırmış ve izinli sayılmaları talep etmişlerdir. İl dışında oldukları halde, anlık uyanmanın, son dakika şokunun yarattığı şaşkınlıkla, ıslak imzalı izin dilekçeleri meclise ulaşmıştır. Bu sahte evrakın hiç bir hukuki geçerliliği bulunmamaktadır. 7 Aralık günkü toplantıda, durum tarafımızdan gündeme taşınmış, ancak yeni bir hukuksuzlukla, bu konuda İl Genel Meclisi'nin değerlendirme ve karar vermesi, başkanlıkça engellenmiştir. Onlardan İl Genel Meclisi üyeliklerinden istifa etmelerini ve böylece hatalarının bedelini, bireysel olarak göğüsleme cesareti göstermelerini bekliyoruz."

İl genel Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı ise iddialara karşı, "Katılmadığımız doğrudur. Katılmadığımızdan dolayı da mazeretimizi bildirdik. Biz Ankara'daydık. İddiaların hepsi asılsız ve mesnetsizdir" dedi.



DB(KS/COŞ)