KAĞITHANE Sanayi polis merkezi’nde polis memurları tarafından dövülen şüphelinin “Anti-Sosyal kişilik bozukluğu” teşhisi ile askerliğe elverişsiz olduğu raporu bulunduğu ortaya çıktı. Emniyet müdürlü kayıtlarına göre ise Hayati D.'nin daha önceden 35 kez polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.


Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 19 Haziran 2012 gece gözaltına alınarak Sanayi Polis merkezi’ne getirilen buradaki görevli polis memurlarınca dövüldüğü kameralar tarafından tespit edilen Hayati D.’nin askeri bir hastaneden aldığı psikiyatri raporunda “Anti-Sosyal kişilik bozukluğu tanısı konduğu belirtildi. Raporda “İleri derecede Anti-Sosyal kişilik bozukluğu ile barışta ve seferde askeliğe elverişli değildir” ifadelerinin yer aldığı belirtildi. Aynı raporda Hayati D.’nin görevli olduğu askeri birlikten kaçtığı sırada elverişsizliğinin hali bu suçtan ceza almasını kapsamadığı ifadelerinin de bulunduğu öğrenildi.


Öte yandan Hayati D.’nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre hırsızlık, gasp, yaralama, uyuşturucu madde bulundurma ve ticaretini yapma gibi suçlardan 35 farklı geliş kaydı bulunduğu belirtildi. Polis yetkilileri Hayati D.’nin hakkında açılan 3 dava nedeniyle arandığını söyledi.


Polis merkezindeki kameralarca kaydedilen görüntülerde Hayati D.’yi darp etme olayına katıldığı tespit edilen polis memurlarından 2’sinin açılan idari soruşturmada 12 kıdem cezası ile cezalandırıldığı 5 polis hakkında ise soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.