Şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın cenazesi, Antalya Havalimanı'ndan saat 11.30 sıralarında alınarak, Kepez İlçesi Zafer Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'nde oturan annesi Selma Yıldırım'ın evine getirildi. Kalabalığın, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla karşıladığı şehit Yıldırım'ın cenazesi evinin önüne getirildi ve helallik alındı.

Hatay'da görevliyken geçici olarak gittiği Hakkari'de şehit olan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın eşi Gülistan Sevgi Yıldırım, kardeşleri Serdar, Murat ve Mustafa Yıldırım ile şehit haberini alır almaz geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından anjiyo olan anne Selma Yıldırım da cenazeyi karşılayanlar arasındaydı.

Şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunmak için yürüyen annesi Selma Yıldırım ile eşi Gülistan Sevgi Yıldırım fenalık geçirdi. Şehit Yıldırım'ın cenazesi evinin önünde helallik alınmasının ardından cenaze namazı için Muratpaşa Camii'ne götürüldü.

BAYKAL VE GÜNAY DA TÖRENDE

Cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine 6 bin kişi katıldı. Törende, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Gürkut Acar ve Yıldıray Sapan, siyasiler ve Antalya protokolünün diğer üyeleri de yer aldı.

ŞEHİT BABASI DA KATILDI

Muratpaşa Camii'ndeki törende ayrıca, Eylül ayında, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki terör saldırısında şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in Antalya'da yaşayan babası İlyas Sönmez de şehit ailesini yalnız bırakmadı.

'BİR KARIŞ TOPRAK İÇİN BEN DE CANIMI VERİRİM'

4 yaşındayken babasını bir trafik kazasında kaybeden Şehit Uzman Çavuş Yıldırım'ın annesi Selma Yıldırım camiye yakınlarının kollarında girdi. Yine yakınlarının yardımıyla bir banka oturan anne Yıldırım, “O benim kuzumdu, yavrumdu. Şimdi şehit oldu. O benim gururum. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. O köpekler unutmasın bunu. Bir karış toprak için gerekirse ben de canımı veririm" diyerek acısını haykırdı.

EŞİ FENALIK GEÇİRDİ

Evli ve 2 yaşında Sedanur adında bir kız çocuk babası olan Şehit Uzman Çavuş Yıldırım'ın eşi Gülistan Sevgi Yıldırım ise cenaze töreninde fenalık geçirdi. Yıldırım'a oturduğu yerde sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Şehidin acılı ağabeyleri Murat ve Serdar'la birlikte evin en küçüğü Mustafa ise kardeşinin tabutuna son kez dokunarak ona son görevlerini yerine getirdi.

Ailenin ardından Şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın cenaze törenine katılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Antalya Valisi Altıparmak'la birlikte camiye geldi. Ailenin yanına giden Bakan Günay'a anne Yıldırım, “Ağlayamayacağım, o köpekleri sevindirmeyeceğim" dedi. Aileye başsağlığı dileğinde bulunan Bakan Ertuğrul Günay, cemaatle birlikte cuma namazı için saf tuttu.

ŞEHİT CENAZESİNDE AYNI SAFTA

Cuma namazının ardından Şehit Yıldırım için kılınan cenaze namazında CHP eski Genel Başkanı Baykal ve Kültür ve Turizm Bakanı Günay aynı safta yer tuttu. Baykal ve Bakan Günay tören öncesi tokalaştı.

BAKAN GÜNAY'A TEPKİ

Namazın ardından Şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı tabutu binlerce kişinin omuzlarında araca yüklendi. Antalya'daki törende Askeri Bando'nun çaldığı cenaze marşına kalabalıktan yükselen 'Tekbir' sesleri ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları karıştı.

Bu sırada Kültür ve Turizm Bakanı Günay'a yaklaşan bir kişi, “Oslo'ya gidin Oslo'ya" diyerek tepki gösterdi. Bakan Günay'a yönelik ilk tepkiye, “Sizin yüzünüzden oluyor bunlar" sözleriyle ikincisi eklenince, araya “Yapmayın" diyen vatandaşlar girdi. Olay polisin müdahalesiyle büyümeden engellendi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da daha sonra törenden ayrıldı.

Antalya'da düzenlenen törenin ardından şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın cenazesi Uncalı Mezarlığı şehitliğinde toprağa verildi.