Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne başvuran Ş.T., Yüksekalan Mahallesi Fethi Okyar Caddesi üzerinde araç kiralama şirketi bulunan İ.U. ile bir süre arkadaşlık yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Beni çok sevdiğini ve evlenmek istediğini söyledi. Bir süre sonra, işlerinin kötüye gittiği gerekçesiyle benden para istemeye başladı. Ben de 'nasıl olsa evleneceğiz' diye kendisine zaman zaman para verdim. Ancak sürekli para istiyordu. Benimle evlenmeyeceğini, sadece para için birlikte olduğunu öğrendiğim için ayrılmak istedim. Bunun üzerine elinde sevişme görüntülerimiz olduğunu, bunları çocuklarıma gösterip internette yayınlayacağını söyleyerek tehdit etti. Onun işyerindeydik, çalışanları dışarı çıkarıp bana zorla oral seks yaptırdı. Ardından bankaya giderek tekrar para çektirip aldı."

İKİNCİ ŞİKAYET

Şikayet üzerine işlem başlatan polis, İ.U.'yu gözaltına alındı. Gözaltı işlemi devam ettiği sırada polise giden H.Ç. adlı bir başka kadın, İ.U.'dan şikayetçi oldu. H.Ç., "Eski sevgilim İ.U. benimle evleneceğini söylemiş ve paraya ihtiyacı olduğunu anlatarak para istemişti. Ben de kendisine istediği parayı verdim. Bana arabasının satışını üzerime yapacağını söyledi. Ancak daha sonra 'Senet vererek parayı ödeyeceğim' dedi. Ben de inandım. Sonra benimle evlenmeyeceğini anladım ve paramı istedim. Beni işyerinde tehdit etti" diyerek şikayette bulundu.

Her iki kadının şikayeti üzerine 'cinsel saldırı', 'şantaj' ve 'hakaret' suçlarından adliyeye sevk edilen İ.U., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.



SK(HA/COŞ)