Antalya'da yaşanan hava kirliliğine dikkat çekmek için çalışma başlattıklarını söyleyen Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, alışveriş merkezi ziyaretçilerine hijyen maskesi ve broşür dağıttı. “Temiz bir hava solumak için tüm Antalyalıları duyarlılığa davet ediyoruz" diyen Barut, çok sayıda sivil toplum örgütünden de destek aldıklarını vurguladı.

TEMİZ HAVA İÇİN DOĞALGAZ YAYGINLAŞMALI

Vatandaşlara hijyen maskesi dağıtarak artan hava kirliliğine dikkat çeken bir diğer isim ise Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü oldu. Tütüncü, hava kirliliğine Kepez bölgesinin yol açtığının söylenmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Hava kirliliğinin önlenmesi bakımından doğalgazın çok önemli bir faktör olduğunu söyleyen Tütüncü, “Bunun yanında tabi güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde edilmesi, alternatif enerji çeşitlerinin de hızla devreye sokulması lazım. Bununla birlikte devlet teşvikleri hızla artmakta. Yaygınlığı ve hızla kullanılırlığı açısından doğalgazın, kömürün ve diğer yakıtların yerine hızla geçmesi gerekli. Hava kirliliğini önlemek için doğalgaz kullanmayı yaygınlaştırmalıyız" diye konuştu.

PORTAKAL KOKUSU YERİNE KÜKÜRT KOKUSU

Kepez bölgesi kadar diğer ilçe belediyelerinde de çevre kirliliği yaşandığını söyleyen Hüseyin Barut ise “Ben Lara bölgesinde oturuyorum. Evimden çıkınca artık portakal kokusu yerine kükürt kokusu duyuyorum. Başkanımın sözlerine birebir katılıyorum. Antalya'da kullanılacak katı yakıt kalitesi çok önemli" dedi.