CHP İl Başkanı Özer Ülken, Vali Ahmet Altıparmak'ın açılışlarda, "Hükümetin valisiyim" dediğini, CHP'li Cavit Arı'nın başkan olduğu İl Genel Meclisi'nin çalışmalarını engellediğini iddia etti. CHP adına yapılan açıklamada "Sayın Valimiz devletin değil, AKP'nin Valisi gibi davranıyor" denilirken, şöyle denildi:

"Manavgat İlçesi'ndeki Alara Köprüsü'nün açılışında duyduğumuza göre 'Ben hükümetin Valisiyim' demiştir. Kaldı ki birçok açıklamasında da AKP Hükümeti'ne övgüler yağdırmaktadır. Valilik makamı siyasi makam değildir. Ama bakıyorsunuz ki İl Genel Meclisi'nin bütçesini ayırdığı, yatırım kararını aldığı yatırımlar AKP'li yöneticiler ve meclis üyeleriyle birlikte açılıyor. Ne meclis başkanına, ne mecliste grubu bulunan CHP ve MHP üyelerine haber veriliyor. Ama AKP yöneticileriyle kurdele kesiliyor. Vali siyasi davranırsa bürokratların da öyle yapması doğal oluyor." 

Ülken, bunun sonucu olarak da çok sayıda bürokratın AK Parti'nin Siyaset Akademisi'ne katıldığını ileri sürdü. Antalya Valisi Altıparmak'ın CHP'li bir meclis üyesinin başkan olduğu, iktidar partisinin muhalefette kaldığı İl Genel Meclisi'nin kararlarını sürekli veto ettiğini kaydeden Ülken, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Valinin Antalya İl Genel Meclisi'ne yönelik vetoları da ayrı bir sorun. Bu durum halkın mağduriyetine yol açmaktadır. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan, geçmişte emsalleri olmasına rağmen veto edilen meclis kararları, yapılacak yatırımları aksatmaktadır. Biz siyasi kaygılarla hizmetlerin engellenmesine karşı her zaman tepkimizi göstereceğiz. Meclis yatırımlarının AKP mitingi havasında açılmasını her platformda eleştireceğiz. Hiçkimse hemşehrilerimizi mağdur edemez. Ettirmeyiz. Ya vali tarafsız davranacak ya da biz her taraf olduğu durumu sizlerle ve Antalyalıyla paylaşacağız."

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) heyetiyle birlikte bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gül Fuarı için Japonya'da bulunan Vali Ahmet Altıparmak ise CHP İl Başkanı Ülken'in eleştirisine, twitter hesabından yanıt verdi. Altıparmak, twitter'de, "Vali, 5442 sayılı kanunda, 'Madde 9- Vali, ilde devletin ve hükümetin temsilcisi ve...' diye tanımlanır" diye yazdı.

İl İdaresi'ne ilişkin 5 bin 442 sayılı kanunun 9'uncu maddesi, "Vali, ilde Devletin ve Hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır" olarak yer alıyor.



HA(SU/İD)