Yılın 300 günü güneş gören, hava sıcaklığının kışın nadiren eksi derecelere düştüğü Antalya'nın doğu ilçelerindeki kar manzaraları, görenleri hayrete düşürüyor. Kış aylarında yoğun kar yağışının görüldüğü Akseki İlçesi'ne bağlı Morca Yaylası'ndaki yayla evlerine gitmek isteyenler, kar engeliyle karşılaştı. Sahil bölgesinde etkisini sürdüren kavurucu sıcaklarının aksine gündüz hava sıcaklığının 26, gece ise 15 derece olarak kaydedildiği 1980 rakımlı Morca Yaylası'na gidenlere kalınlığı 1 ile 6 metreye ulaşan kar geçit vermiyor.

Eşsiz manzarayla bütünleşen karı görenler, bu anı kayak yaparak değerlendiriyor. Bazı vatandaşlar ise kar üzerinde piknik yapıyor. Sıcak havalardan bunalanlar karda az da olsa serinlerken, haziran ayının son günleri yaşanmasına rağmen İl Özel İdaresi ekipleri, Akseki'nin yaylalarına kar mesaisi yapıyor. Ekipler, yayla yollarını açmak için aralıksız çalışıyor.

'İKLİM DEĞİŞTİ, YAYLAYA ÇIKAMADIK'

Antalya'nın karlı yüzünde sıkıntı yaşayan köylüler, yaylaya çıkamamaktan şikâyet ediyor. Ekiplerin son 3 gündür yolu açmak için çalıştığını anlatan Çukurköy sakinlerinden 71 yaşındaki Ahmet Akaydın, iklim değişikliği nedeniyle halen yaylaya çıkamadıklarını söyledi. Yollarda metrelerce kar bulunduğunu vurgulayan Akaydın, "İş makineleri 3 gündür aralıksız çalışıyor. Ancak metrelerce yüksekliğindeki kar nedeniyle ekipler yetersiz kaldı. Antalya İl Özel İdaresi, yolun açılması için paletli iş makineleri istedi. Kalan bölüm açılınca köylüler ve arıcılar yaylaya çıkabilecek" diye konuştu.

Çukurköy'de arıcılık yapan Hüseyin Avni Akca ise her yıl mayıs ayının başında yaylaya arı kovanlarını taşıdıklarını söyledi. Bu yıl yoğun kar nedeniyle henüz yolların açılmadığını anlatan Akca, "Haziran ayının sonuna geldik. Bu yıl çok fazla kar var. Kış sanki hiç bitmeyecek gibi" dedi.