Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Parkı içinde 900 metrekare kapalı alanda oluşturulan ve tamamı Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazarı Doğan Hızlan tarafından bağışlanan 20 bin kitaplık 'Doğan Hızlan Kütüphanesi' törenle açıldı.

Açılışa Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı başta olmak üzere protokol üyeleri, Antalyalı kitapseverler ve bu yıl ilki düzenlenen TÜYAP Antalya Kitap Fuarı dolayısıyla kentte bulunan çok sayıda yazar katıldı. Antalya'da yaşayan gazeteci yazar ressam Fikret Otyam ve eşi Filiz Otyam da açılışta Doğan Hızlan'ın yanında yer aldı.

Soğuk havaya rağmen yoğun ilginin olduğu açılış töreninde konuşan Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazarı Doğan Hızlan, adını taşıyan kütüphaneyi hazırlamak için emeğini, çabasını ortaya koyan herkese teşekkür etti. Hızlan, "Benim demiyorum, kitabın cazibesine kapılan bütün kitapseverlere hoşgeldiniz diyorum. Size burada iyi okumalar diliyorum" dedi.

EDEBİYATIN CUMHURBAŞKANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, 'Edebiyatın Cumhurbaşkanı' olarak takdim ettiği Doğan Hızlan'a teşekkürlerini sundu. Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin 900 metrekare alanda 20 bine yaklaşan sayıda kitapla açıldığını belirten Başkan Akaydın, amaçlarının kısa sürede kitap sayısını 50 bine, sonrasında ise 65 bine çıkarmak olduğunu söyledi. Antalya Kültür Merkezi ve Sakıp Sabancı Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'ni içine alan Atatürk Kültür Parkı'nda açılan Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin haftanın 7 günü 09.30 ve 18.30 saatleri arasında açık olacağını belirten Başkan Akaydın, "Bizim yaptığımız çok mütevazı bir iştir. Bu kütüphane sanıyorum Antalya'da bir ilk. Bizim insan odaklı yatırımlarımız içinde en önemlisi" diye konuştu. Başkan Akaydın, konuşmasının ardından Doğan Hızlan'a, Antalya'yı anlatan bir seramik çalışması hediye etti.

'DOĞAN HIZLAN ADI ANTALYA'DA ÖLÜMSÜZLEŞTİ'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphane ve Yayınlar Genel Müdürü Onur Bilge Kula da, 'Edebiyatın simgesi' sözleriyle hitap ettiği Doğan Hızlan'ın adının, Antalya'da ölümsüzleştiğini söyledi. Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin kalıcı bir kurum olduğunu ve kütüphane düzenlemesi açısından albenisinin de yüksek olduğunu belirten Genel Müdür Kula, kütüphanenin bu yönüyle örnek oluşturacağını söyledi.

'SAVAŞLARDA İLK HEDEF KÜTÜPHANELER'

Antalya Valisi Altıparmak, Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin açılışının çok özel olduğunu belirtti. Sadece Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin değil, tüm belediyelerin, valiliklerin kütüphaneler açması gerektiğini belirten Vali Altıparmak, "Antalya Valiliği olarak farklı farklı temalarda kütüphaneler açacağız. Hazırlıklarımız devam ediyor" dedi. Dünyanın yaşadığı tüm savaşlarda kütüphanelerin ilk hedef olduğunu belirten Vali Altıparmak, "Çünkü kütüphaneler o bölgede yaşayan milletin damgasını vuran, estetiğini, mimarisini oluşturacak temel taştır. Bu ilk temel taşın buraya konmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Doğan Hızlan ve beraberindekiler, 'Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin açılış kurdelesini birlikte kesti. Açılışın ardından Doğan Hızlan, adını taşıyan kütüphanenin kitap rafları arasında dolaştı, yanındakilerle sohbet etti.

EB(HA/COŞ)