ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, kentte kültür rüzgarı estirmeye devam ediyor. Kent merkezinin yanı sıra, bu etkinlikleri ilçelere de yayan Büyükşehir Belediyesi, usta tiyatrocu Levent Kırca'yı sırasıyla Finike, Elmalı ve Gündoğmuş ilçelerinde vatandaşlarla bir araya getirdi. 'Azınlık' adlı tiyatro oyunu Antalya turnesi kapsamında son olarak Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelendi.


VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Oyunu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın yanı sıra, çok sayıda vatandaş izledi. Türkiye'deki son dönem yaşanan siyasi olayları, güncel konuları mizahi bir dille eleştiren Levent Kırca'yı vatandaşlar ilgiyle izledi. Levent Kırca, yaklaşık 2 saat kaldığı sahnede bazen duygulu anlar yaşattı. Kırca, politik eleştirileriyle büyük alkış aldı.


ANTALYA'YA HİZMETLERİ TARTIŞILMAZ

Gösteri sonunda Levent Kırca'ya çiçek vererek teşekkür eden Başkan Akaydın, belediye olarak 2'nci defa Levent Kırca turnesi düzenlediklerini söyledi. Turnelerin devamının gelmesini istediklerini ifade eden Akaydın, "Levent Kırca bize keyifli bir akşam yaşattı. İyi ki böyle ustalar var" dedi. Levent Kırca ise Akaydın'ın çok iyi bir dostu olduğunu belirterek, "Mustafa Başkanı size emanet ediyorum. O gerçek bir Atatürk ve Antalya severdir. Antalya'ya yaptığı hizmetler tartışılmaz" diye konuştu.


ANTALYA,


Foto: Gösteriden foto


===


Sokak hayvanlarına modern tesis


KEPEZ Belediyesi, ilçenin en önemli sorunlarından biri olan sokak köpeklerinin sağlık kontrollerinin yapılması ve kısırlaştırılması amacıyla geçici hayvan bakımevi ile rehabilitasyon merkezi inşa ediyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Süleyman Demirel Bulvarı Varsak Karşıyaka Mahallesi'nde hizmete giren Sağlık İşleri Müdürlüğü veterinerlik hizmet binasını ziyaret etti.


Personelden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Tütüncü, hizmet binasının yanında yapımı süren sokak hayvanları geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde de incelemelerde bulundu. Tütüncü, sokak köpeklerinin önemli bir sorun olduğu Kepez'e, bu probleminin çözümüne katkı sağlamak amacıyla modern bir geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezi kazandırdıklarını söyledi.


Sokak hayvanlarının, kamu sağlığını tehdit etmemesi ve çeşitli sağlık problemlerine yol açmaması için sürekli gözetim altında tutulması gerektiğine işaret eden Başkan Tütüncü, bu konunun Kepez'de ihmal edilmesinden yakındı. Bugüne kadar Kepez'de, sokak hayvanlarının kısırlaştırıldığı, operasyondan sonra bir süre kalacağı barınma yeri olmadığını anımsatan Tütüncü, şöyle dedi:


"Sokak hayvanları meselesini ciddi bir problem olarak gördüğümüzden dolayı Varsak'ta geçici barınma evi rehabilitasyon merkezini inşa ettik. Bu merkezde sokak hayvanlarının sağlık kontrollerini yapacağız. Böylece halkı tehdit edebilecek sokak hayvanı kaynaklı sağlık problemlerinin de önüne geçmiş olacağız." Koruyucu sağlık hizmetinin önemine dikkat çeken Tütüncü, şöyle konuştu:


"Sokak hayvanları probleminin çözümünde koruyucu sağlık hizmeti çok önemli. Sokaklardan topladığımız sokak köpeklerini bu merkezde kısırlaştırdıktan ve gerekli aşılarını yaptıktan sonra aldığımız yere bırakacağız. Bunu yapmak zorundayız, çünkü kanun bunu gerektiriyor." Merkezde, sokak köpeklerinin kısırlaştırılması, kuduz, parazit gibi aşıları yapılacak ve hayvanlar kayıt altına alınacak.


ANTALYA,


Foto: Merkezden foto


===


ATB'den Rektör'e 'hayırlı olsun' ziyareti


ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü'ne yeniden seçilen Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileğinde bulundu.


Ali Çandır'ın çiçek takdim ederek hayırlı olsun dileğini ilettiği Kurtcephe, ATB'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektörlük görevinin ikinci döneminde yarım kalan işleri tamamlayacağını söyleyen Kurtcephe, üniversitenin çehresini değiştirdiklerini anlattı.


İŞBİRLİĞİ ARTMALI

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Çandır ise üniversitenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, başta tarım olmak üzere ATB'nin kent ekonomisine yön veren projelerinde üniversite ile birlikte çalışmak istediklerini söyledi.


Çandır, AÜ öncülüğünde Ekim ayında düzenlenecek '3. Uluslararası Antalya Semineri'ne ATB olarak destek verdiklerini belirtti. Ali Çandır, üniversitenin de danışma kurulunda olduğu Tarım Konseyi ile ilgili Rektör Kurtcephe'yi bilgilendirdi. Çandır, Kurtcephe'ye görevinde başarılar diledi.


ANTALYA,


Foto: Ziyaretten foto


===


ATSO Akademi'den 4 eğitim daha


ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO Akademi'nin üyelere ve çalışanlarına dönük faaliyetlerine bu hafta 4 ayrı konuda verilecek eğitimle devam edeceğini bildirdi. ATSO tarafından 2010 yılından bu yana sürdürülen 'Markalaşma Çalışmalarına Destek Projesi' kapsamında iki günlük 'Marka Yönetimi Eğitimi' düzenleneceğini belirten Budak, ayrıca aynı hafta içerisinde 'Dış Pazarda Müşteri Bulma Teknikleri', 'Gıda Hijyeni ve Güvenliği', 'Enerji Güvenliği Yönetim Sistemi' eğitimlerinin yapılacağını söyledi.


Başkan Budak, "Her birisi konusunda uzman kişilerce verilecek olan bu eğitimlerimize tüm üyelerimizi, çalışanlarını ve konuya ilgi duyan herkesin katılımını bekliyoruz" diye konuştu. Başkan Budak, eğitim faaliyetlerinin ATSO internet sayfası ile ATSO'nun sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini ve eğitimlere ilişkin her türlü bilginin ATSO bünyesindeki Eğitim ve Kalite Müdürlüğü'nden alınabileceğini sözlerine ekledi.


ANTALYA,


Foto: Çetin Osman Budak


===


Validen Müdür Sağlam'a hoş geldin ziyareti


ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile kente atanan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'a hoş geldin ziyaretinde bulundu. Ziyarette Vali Altıparmak'a İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi eşlik etti. İl Emniyet Müdürlüğü'nde polis mangası tarafından karşılanan Vali Altıparmak, mangayı selamladıktan sonra Mustafa Sağlam ile birlikte makama geçti. Mustafa Sağlam'a hayırlı olsun dileğinde bulunan Vali Altıparmak, Diyarbakır'dan başarılı çalışmalarını bildiği Sağlam'ın Antalya'da da aynı başarılı çalışmaları sürdüreceğini ifade etti. Ziyaretin sonunda Vali Altıparmak, İl Emniyet Müdürlüğü defterini imzaladı.


Foto: Ziyaretten foto


===


Afyon'da ulaşımda doğalgaz dönemi


AFYONKARAHİSAR'da şehir içi toplu ulaşım yapan Turex A.Ş., tüm otobüsleri doğalgazla çalışan otobüslerle değiştirecek. Doğalgazlı araçlarla birlikte çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedefleyen Turex A.Ş., doğalgaz çevrim sisteminin tamamlanmasıyla birlikte taşıma fiyatlarında da indirime gidecek. Firma, İtalya'da montajı yapılan ilk otobüsleri kent merkezine getirerek hizmete soktu.


Turex A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, doğalgazla çalışan otobüslerin dizel yakıtla çalışan araçlara oranla yüzde 40 daha fiyat avantajı sağladığını kaydetti. Yılsonuna kadar 90 aracın tamamının doğalgaza dönüştürmüş olacaklarını belirten Şanlı, yakıt giderinin düşmesine bağlı olarak fiyat indirimine gideceklerini söyledi.


Taşımanın bundan sonra çevreci otobüslerle yapılacağına işaret eden Şanlı, "Doğalgaz kullanıldığı için sıfır bir kirlilik olacak. Sistem araç başına 20 bin liraya mal oldu. Her gün bir aracımızı doğalgaza dönüştürerek yılsonuna kadar araçlarımızın tamamının doğalgaz sistemine dönüştürmüş olacağız. 6 yıl daha Afyonkarahisar'da taşımacılık yapacağız. Yatırımlarımızı da buna göre yapıyoruz" dedi.


Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR,


Foto: Galip Şanlı


===


PMYO'da akademik yıl başladı


Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 2012-2013 eğitim-öğretim yılı törenle başladı. PMYO Konferans Salonu'ndan düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Müjdat Karagöz, polislik mesleğinin çok zor, zor olduğu kadar da onurlu bir meslek olduğunu kaydetti. Mesleği başarıyla yapmanın yolunun Türk insanına fedakarca hizmet etmeyi amaçlamak olduğunu vurgulayan Karagöz, "Bunu yaparken insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesinden asla taviz vermemek gerekiyor" dedi.


2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında PMYO'da 145 birinci sınıf, 162 ikinci sınıf olmak üzere toplam 307 öğrencinin eğitim göreceğini anlatan Karagöz, okul içinde bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere de önem vereceklerini söyledi. Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk ise polislik mesleğinin vatandaş odaklı olmasıyla halinde başarılı olacağını aktardı. Konuşmaların ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, öğrencilere 'İnsan Hakları ve Polis' konulu ilk dersi verdi.


Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR,


Foto: Açılış töreni