Uzunpınar Beldesi’nde yaşayan çiftçi Halil A. (46), yaklaşık 25 yıl önce komşusu olan Gülistan A. (44) ile evlenmek istendi. Ancak ailelerinin karşı çıkması üzerine Halil A. ile Gülistan A., kaçıp yaşamlarını birleştirdi. Zaman içinde çiftin 7 çocuğu oldu. Çocuklardan biri evlatlık verilirken, 3’ü de evlendi. Çalışmadığı öğrenilen ve sürekli alkol aldığı belirtilen Halil A. ile eşi Gülistan A., çocukları D.A. (15), M.A. (12) ve M.A.’nın (9) yanında sürekli tartışmaya başladı.

KOCASINI KARAKOLA ŞİKAYET ETTİ

Tartışmaların şiddet boyutuna ulaşması üzerine yaklaşık bir ay önce Gülistan A., Uzunpınar Jandarma Karakolu’na gidip eşinden şikayetçi oldu. Şikayet nedeniyle Halil A. hakkında soruşturma açılırken, Gülistan A. da devlet korumasına alındı ve Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildi. Annelerinden ayrı kalan ve Uzunpınar İlköğretim okulu’nda eğitim gören üç çocuk, okula devam edemedi.

EVE ALKOLLÜ GELİP TOKATLAMIŞ

Yakınlarının desteğiyle yaşamlarını sürdüren çocuklardan ağabey D.A., iddiaya göre, dün saat 02.00 sıralarında eve gelen ve alkollü olduğu belirtilen babası H.A.’dan dayak yedi. Daha önce sık sık annesinin dövülmesine de tanık olan D.A., tokatlanmayı gururuna yediremedi ve salonun duvarında asılı olan av tüfeğini alıp babası H.A.’nın başına ateş etti. Üç kardeş, daha sonra babalarının cesedini evin arkasında hayvan atıklarının bulunduğu alana çukur açıp gömdü.

CİNAYETİ HALAYA ANLATTILAR

Baba katili olan D.A., bugün sabah saatlerinde halası Elif Koyun’un yanına gidip, durumu anlattı ve babasını gömdükleri yeri gösterdi. Gözyaşlarına boğulan hala, jandarmayı arayıp olayı anlattı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, H.A.’nın cesedini çıkarttı. H.A.’nın cansız bedeni otopsi için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Evdeki üç kardeş işe jandarma karakoluna götürüldü.

İFADESİ YÜREK DAĞLADI

Savcı ve bir de psikolog eşliğinde ifadesine başvurulan D.A.’nın anlattıkları yürek dağladı. Annesinin sürekli şiddet gördüğü için devlete sığındığını dile getiren D.A.’nın, ifadesinde, babasının zaman zaman kendilerine de şiddet uyguladığını, koyun bakarak geçimlerini sağladıklarını, ancak babasının koyunlarla evdeki bir çok eşyayı satıp parasını eğlence mekanlarında harcadığını, annesinin evden gitmesiyle eğitimlerinin yarım kaldığını ve olay gecesi de babasından şiddet gördüğünü söylediği belirtildi.

Bu arada, ifadesine başvurulan Gülistan A.’nın, eşinden sürekli şiddet gördüğünü savunduğu bildirildi. Üç kardeşten D.A. ile M.A.’nin işlemlerinin devam ettiği, evin en küçüğü 9 yaşındaki M.A.’nın ise devlet korumasına alındığı ifade edildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Otopsisi tamamlandıktan sonra ailesine teslim edilen Halil A., beldede düzenlenen cenaze töreninin ardından belde mezarlığında toprağa vedildi.

Bu arada, Halil A.’nın Gülistan A.’yı kaçırmasının ardından, kız kardeşiyle de Gülistan A.’nın erkek kardeşinin evlendirildiği öğrenildi. Gülistan A.’nın ağabeyi ve Halil A.’nın kızkardeşiyle evli olan Osman Koyun, “Olayı duyunca şok olduk. Yeğenim babasını öldürmüş. Evde geçimsizlik vardı. Anneleri zaten sığınma evine gitmişti. Halil A. çalışmıyordu. Onu gazino hayatı bitirdi” dedi.



FI(İÖ/AAA)



-----------

D.A. Durmuş Akgün

M.A. Mustafa Akgün (12)

M.A. Muhammet Akgün (9)