Antalya'da dış ticaretle uğraşan Ağkoç ailesi, yeni öğretim yılına çifte sevinçle giriyor. 24 Eylül Pazartesi günü hem ailenin küçük kızı Melek Ağkoç hem de annesi Semra Ağkoç İÜ'de ayrı fakültelerde ders başı yapacak. Semra Ağkoç, İÜ Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği bölümünde, kızı Melek ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne üniversiteye başlayacak. Kızına söz verdiği için ikinci kez üniversite sınavına girip kazandığını belirten anne Ağkoç, 5 yıl önce de Hacettepe Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünü kazanmasına rağmen iş yoğunluğu nedeniyle gidemediğini söyledi.

İki çocuk annesi Semra Ağkoç, "Şimdi emekli oldum. Bu kez üniversiteyi bitireceğim" dedi. Kendisinin öğrenci ruhlu biri olduğunu ve öğrenmeye her daim açık olduğunu anlatan Semra Ağkoç, Almanya'da doğup büyüdüğü için Almanca'yı iyi bildiğini o nedenle sınavlarda zorlanmadığını söyledi.

LYS'de Türkiye 1699'unculuğu elde eden Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi mezunu Melek Ağkoç ise annesiyle gurur duyduğunu, ablasının da İstanbul'daki başka bir üniversitede eğitim gördüğünü söyledi. Doktor adayı Melek Ağkoç, "Herkesin annesi, babası okul önünde beklerken bizim aileden annem ve ben aynı zamanda sınavdaydık. Aynı okulu kazandık. Kayıt sırasında arkadaşlarım bu duruma önce çok şaşırdı, sonradan onlara ilginç geldi" dedi.

Dış ticaret üzerine şirketi bulunan Güngör Ağkoç ise eşi ve kızlarının eğitimi nedeniyle İstanbul'a taşınmaya karar verdiğini, şirketini de taşıyacağını söyledi. Güngör Ağkoç hem kızları hem de eşiyle büyük gurur duyduğunu söyledi.



EB(SU/CK)