Çekilmenin gerçek sebebinin ise, Hollanda ve Almanya birliklerindeki uzman personel sayısının yetersizliği olarak kaydediliyor.

Haberde çekilmenin, Suriye'deki kimyasal silahların ülke dışına çıkartılması sonrasında Patriot koruma kalkanının gereksiz hale gelmesi ile gerekçelendirildiği belirtiliyor. Türkiye'nin memnun olmadığı bu kararın, bugüne kadar hiçbir alarm sinyalinin gelmemesinin de önemi belirtiliyor.

Ortak misyonun sona erdirilmesi konusunda üç NATO ülkesinin istişare içinde olduğu ancak kesin kararın Eylül ayında Galler'de düzenlenecek NATO zirvesinde verileceği ifade ediliyor.

Almanya'da Federal Meclis, 2012 yılının Aralık ayında 2 Patriot bataryası ve füzelerle 400 kadar Alman askerinin 31 Ocak 2014'e kadar Türkiye'de görevlendirilmesi yönünde karar aldığı, bu karar doğrultusunda Alman askerleri 2013 yılının Ocak ayı sonu itibarıyla Kahramanmaraş'ta göreve başladığı, görev süresi bu yılın Ocak ayında Federal Meclis'te kabul edilen tezkere ile 31 Ocak 2015'e kadar uzatıldığı anımsatılıyor.