Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Çağlayan istifa gerekçesini"bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım" diye açıkladı.


GÜLER'DEN YAZILI AÇIKLAMA


İçişleri Bakanı Muammer Güler de, istifası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Güler açıklamasında, "Oğlumunda dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevimden affımı, sayın başbakanımıza aynı gün şifaen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi, 25 Aralık 2013 günü yazılı olarak başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum."ifadelerine yer verdi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında aralarında gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Rıza Sarraf'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, oğlu Barış Güler'in evinden çıkan paranın, oğlunun sattığı villasının parası olduğunu iddia etmişti.



İçişleri Bakanı Muammer Güler, "17 Aralık tarihinde İstanbul'da gerçekleşen operasyon, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı düzenlenen kirli bir tezgahtır. Oğlumunda dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevimden affımı, Sayın Başbakanımıza aynı gün şifaen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi, 25 Aralık 2013 günü yazılı olarak Başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum" dedi.