Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen kırsalda yaşayan kadınları bilinçlendirme semineri Polatlı İlçesi'ne 16 kilometre uzaklıktaki Karailyas Köyü'nde yapıldı. Karailyas Köyü Konağı'nda düzenlenen 'Kadına Şiddet' konulu seminere, köylü kadınların yanı sıra erkekler de ilgi gösterdi. Seminerde kadınlar ilk sıralarda otururken, erkekler de kadınların arkasında yerlerini aldıl.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Cem Bal, seminerde kadına şiddet konusunda bilgiler verdi. Ankara ve ilçelerinde kırsalda gerçekleştirdikleri seminere büyük ilginin olduğunu belirten Cem Bal, "Seminerlerimizde kadınlarımızın yasal haklarını anlatıyoruz. Erkek şiddetine maruz kaldıklarında hangi haklara sahip olduklarını ve neler yapabileceklerini, hangi önlemleri alabilecekleri konusunda bilinçlendiriyoruz" dedi.

MUHTAR, SOSYAL ETKİNLİKLER İSTEDİ

Karailyas Köyü Muhtarı Mehmet Bol, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Jandarma tarafından köyde düzenlenen kadına şiddet konulu semineri talep ettiklerini söyledi. Bol, buna benzer etkinlikleri köyde görmek istediklerini belirtirken, "Kadınlarımızın bilinçlenmesi çok iyi. Sadece kadınlarımızın değil, erkeklerimizin de bilinçlenmesi çok önemli. Bu tür etkinliklerin köyümüzde yapılmasını istiyoruz" dedi.

ŞİDDETE UĞRAYAN KÖYLÜ KADINLAR JANDARMAYI ARASIN

Jandarma yetkilileri Hakan Demir ile Zuhal Sözüaçık, kırsalda yaşayan ve erkek şiddetine maruz kalan kadınların güvenlik açısından jandarmayı arayabileceğini belirtti. Demir ve Sözüaçık, "Herhangi bir şiddet durumunda 156 numaralı jandarma ihbar hattını arayabilirsiniz. Biz gerekli güvenlik önlemlerini alıyoruz. Şiddetin içeriğine göre idari ve yargı makamlarının kanunlara göre verdikleri kararlar oldukça ağır. Bunu herkes bilmeli" dediler. 



MÖ (AY/AAA)