Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Ankara beyaza büründü. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, olumsuzluk yaşanmaması için gece boyunca tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Kar yağışı sırasında hızla giden bir araçtan sarkarak tehlikeli hareketler yapan bir vatandaş dikkat çekti. Sabah saatlerinde ise sürücüler yollarda zor anlar yaşadı. Kuğulu Park'taki kuğular da kar yağışından olumsuz etkilendi.

HASTA VE ENGELLİ KAMU PERSONELİNE İZİN

Ankara Valiliği, kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emziren kadınlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personelinin bugün ve yarın idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğünü açıkladı.

Ankara Valiliği'nde yapılan yazılı açıklamada, kentte yoğun kar yağışı ile birlikte buzlanma ve don beklendiği belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun 25.01.2012 tarih ve 2012/1 sayılı tavsiye kararı uyarınca İlimiz Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personelinin 25- 26 Ocak 2012 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Ankara Valiliği'nce uygun görülmüştür."