Dün Ankara'nın Gölbaşı ileçesinde Hatun Tuğluk'un mezarına yapılan ırkçı saldırı ile bugün de Bingöl'ün Çılkani köyünde komutan Sait Çürükkaya'nın anıt mezarının ani yıkım kararının ardındaki "karanlık güçler" kimdir sorusu gündeme taşındı.

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un Ankara’da vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi dün son yolculuğuna uğurlanırken Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde saldırıya maruz kalmıştı. 

Onlarca çevik kuvvet polisinin gözlerinin önünde yaşanan ırkçı saldırının ardından Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesi, toprak açılarak mezardan çıkarılmıştı. Olay sonrası bir açıklama yapan Tuğluk ailesi mezarın Dersim'de defnedileceğini açıkladı.

'SAİT ÇÜRÜKKAYA'NIN MEZARINI ASKERLER YIKTI'

Bugün sabah erken saatlerde yaşanan olay sonrası ise sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşayan Sait Çürükkaya'nın ağbisi ve yazar Selim Çürükkaya, tepkisini "Mezar Yıkan Devlet Sonun Bu Mezar Gibi Olsun" başlıklı bir paylaşımda bulundu.

İşte o paylaşım:

 'EY AKP İKTİDARI SONUN YIKILAN BU MEZAR GİBİ OLSUN'
 

"14.09.2017 Günü sabah 005 te Bingöl'ün Çılkanı köyünün mezarlığına giden Türk askerleri Dr. Said Çürükkaya'nın yapılmakta olan anıtını yıkmaya başladılar. Çevrede pusu kuran askerler, kimseyi yıkıntıya yanaştırmıyor, görüntü almalarını engelliyorlar.  Bundan iki ay önce Dr. Said in kardeşleri anıtın yapılması için anıt projesi ile birlikte Bingöl valisine dilekçe sunmuş izin almışlardı. Anıtın yapımının tamamlanmasına bir gün kala yıkmaya başladılar. Dr. Said 20.10.2017 Tarihinde Musul'a yakın Tizxırab köyünde IŞİD barbarlarına karşı savaşırken yaşamını yitirmiş, Cenazesi Almanya'dan Çilkani köyüne getirilmişti 

AKP iktidarı bu somut eylemi ile IŞİD' in işbirlikçisi olduğunu bütün dünyaya tekrar kanıtladı. Köyün Muhtarı ve Dr. Said'in abisi Necmettin Çürükkaya da gözaltına alındı. Kürdistan'ın her tarafında Selçuklu Türklerin mezarları vardır. Kürt Milleti öylesine asil bir millettir ki ölüye olan saygıdan dolayı bir gün olsun o mezarın taşlarına dokunmadı.  Ey AKP iktidarı senin sonun bu yıkılan mezar gibi olsun!"