Ankara'da terör eylemi hazırlığında olduğu belirtilen iki kişi polisin düzenlediği operasyonda yakalanacaklarını anlayınca kendilerini havaya uçurdu. Bir kadın ve bir erkek olduğu belirtilen canlı bombaların kimlikleri tespit edildi.

Ankara- Haymana Yolu'nda polis, takip ettikleri bir aracı durdurmak istedi. Polisin ihtarına uymayarak durmayan otomobil, bir at çiftliğinde sıkıştırıldı. Teröristler yakalanacaklarını anlayınca  kendini patlattı.

Ankara Valisi Ercan Topaca olayla ilgli bir açıklama yaparak, "Önümüzdeki günlerde Gar patlamasının 1. yılı var, başka günler de vardı. Muhtemelen bu günlerle ilgili olabilir. Veya canlı bomba eylemi olma ihtimali büyük. Polisimizi tebrik etmek istiyorum. Böyle bir eylem yapılmış olsa belki çok büyük can kayıpları olabilirdi." dedi.

Patlatılan araçta yaklaşık 200 kilogram amonyum nitrat ve plastik patlayıcılar bulunduğunun tahmin edildiğini belirten Topaca, ''Bu olay Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslar. Dün bu bölgeden bir vatandaşın bir kadın, bir erkek şüpheli şahıs gördüğü ihbarı üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Buradaki bir kulübede bazı şahısların olduğu görüldü. Sabah saatlerinde polisler 'teslim ol' çağrısında bulundu. Buna olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Alanda yapılan incelemede bir şahsın kimliğine ulaştık. Harun Arslan, Bingöl doğumlu. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil" dedi.

Teröristlerin nerede eylem düzenlemeyi planladığı henüz bilinmiyor. DW/dpa/AA  MK/SÖ