İçişleri Bakanı Efkan Ala saldırı sonrası, "Akşam saatlerinde Ankara'da Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı millletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamacayağını tekrar söylüyoruz" dedi.

Ala, saldırıyla ilgili yapılan incelemelerde "ciddi bulgular elde edilğini söyledi ve "Ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır (...) Terörist saldırılarla yürüttüğümüz mücadele sekteye uğramayacaktır" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olay yerinde 30 kişinin öldüğünü, hastanede de 4 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Ölü sayısının artmasından endişeleniliyor.

Müezzinoğlu, yaralılardan 19'unun durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade etti.

Erdoğan: Terör dize getirilecektir

Açıklamalar, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla düzenlenen toplantının ardından yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıyı şu sözlerle kınadı:

"Vatandaşlarımız endişe etmesin, devletimizin tüm kurumlarının milletimizle işbirliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecek, terör dize getirilecektir."

"Türkiye, bölgede yaşanan istikrarsızlık neticesinde son yıllarda terör saldırılarının hedefi olmaktadır. Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananlar, güvenlik güçleriyle yaptıkları mücadeleleri kaybettikçe en ahlaksız, en vicdansız yollara başvurarak masum vatandaşlarımızı hedef almaktadırlar."

Ankara Valiliği patlamanın TSİ 18.45'te Güvenpark'ta meydana geldiğini duyurdu. Çok sayıda araç olay yerinde alev aldı. Çevredeki çok sayıda bina da zarar gördü.

Patlamanın şiddetin çok yüksek olduğu uzak mesafelerden de duyulduğu belirtildi.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. İkinci bir patlama ihtimaline karşı bölge boşaltıldı.

Siyasi partilerden tepki

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Twitter hesabından saldırıya ilişkin mesaj paylaşıldı.

Açıklamada, "Ankara'da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz" dendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, "Türkiye'nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir. Çünkü aziz milletimiz açıkça saldırı altında, kesif ve kategorik bir husumet çemnerindedir. Bunu bir defa herkes bilmelidir ki, hiçbir terör saldırısı Türkiye'yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bombalı saldırı için "'Ama' ve 'fakat' demeden lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir" dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Bu menfur terör eylemini gerçekleştirenler ile saldırının arkasındaki güçler, toplumsal barış ve huzurumuzu bir kez daha hedef almıştır. Ancak köklü dayanışma, birlik ve beraberlik duygularına sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına inancım tamdır" mesajı verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de saldırıyı kınadı.

Ria Novosti haber ajansının aktardığına göre Putin'in basın danışmanı Dimitri Peskov, "Vladimir Putin, Ankara'daki terör saldırısını kınıyor. Türk halkıyla birlikte yasta olduğunu belirtiyor" dedi.

Sosyal medya yasağı

Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı (TİB), Ankara saldırısının ardından sosyal medyayaya kısıtlama getirildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre "TİB, patlamada yaralanan veya hayatını kaybedenlere ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasına ilişkin erişimi engelledi."

Haberde, söz konusu erişim engeline ilişkin Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'ne de başvuru da bulunulduğu belirtildi.

'Dumanlar 2.5 km'den görüldü'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK, patlayama ilişkin Türkiye'de televizyon kanallarına geçici yayın yasağı getirdi.

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği internet sitesinde 11 Mart'ta yayınladığı mesajla, ABD vatandaşlarını Ankara'da olası bir' terör saldırısına' karşı uyarmıştı.

Ankara'da 17 Şubat'ta TSK personelini taşıyan servis araçlarının hedef alındığı saldırıda 29 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıyı, Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlenmişti.

Geçen yıl 10 Ekim'de de Ankara'da düzenlenen barış mitinginin hedef alındığı bombalı saldırıda 103 kişi yaşamını yitirdi.